avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 168 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... judecata in lipsa mea
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

judecata in lipsa mea

am inaintat divortul si am primt termen in luna noiembrie totul a fost ok pana cand am gasit sa plec din tara la munca in strainatate ,am inteles ca se poate judeca in lipsa mea dar nu stiu cum sa fac ,cum este mai bine ??? trebuie sa solicit in scris acest lucru?? cum ar trebuii sa procedez??
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 10:22, 21 Iunie 2012
Informatiile pe care le aveti sunt eronate.
Art. 614 c.proc.civ.
In fata instantelor de fond, partile se vor infatisa in persoana, afara numai daca unul dintre soti executa o pedeapsa privativa de libertate, este impiedicat de o boala grava, este pus sub interdictie sau are resedinta in strainatate; in aceste cazuri, partile se vor putea infatisa prin mandatar.

Cu alte cuvinte, prezenta in cazul divortului este obligatorie, iar in situatia in care veti putea face dovada in fata instantei ca aveti resedinta in tara respectiva, puteti mandata prin procura speciala o persoana sau un avocat.

am inteles dar si daca nu pot sa ma prezint se poate desfasura in lipsa mea??
Nu!

Exact asta va spunea mai sus si colega mea: prezenta este obligatorie.

Daca nu va prezentati, procesul se suspenda pentru lipsa de interes a partii reclamante sau se respinge actiunea de divort introdusa de dvs. ca fiind nesustinuta.

am primt termen in luna noiembrie totul a fost ok pana cand am gasit sa plec din tara la munca in strainatate




In mod exceptional, prin derogare de la regula obligativitatii infatisarii personale a partilor, legea permite reprezentarea in procesul de divort dar numai in anumite situatii, prevazute expres in art. 614 CODUL DE PROCEDURA CIVILA:

- unul dintre soti exercita o pedeapsa privativa de libertate;

- unul dintre soti este impiedicat de o boala grava;

- unul dintre soti este pus sub interdictie;

- unul dintre soti are resedinta in strainatate.


In toate aceste cazuri, partile se vor putea infatisa prin mandatar.






pai eu plec in strainatate si imi iau resedinta acolo ca deja am depus actele acolo,ce trebuie sa fac dupa ce am obtinut resedinta???

Alte discuții în legătură

Divort instanta de fond sperantagabi sperantagabi la instanta de fond este obligatorie prezentarea reclamantului intrun proces de divort /daca un avocat are procura notariala asa zisa ''speciala'' poate ... (vezi toată discuția)
Falsul in decleratii sperantagabi sperantagabi faptul ca intrun proces de divort isi inputerniceste un avocat , in fata unui notar , unde i se pune in vedere ca est obligat sa se prezinte la instanta ... (vezi toată discuția)
Poate un avocat sa depunna actele de divort fara procura si citatie nesemnata giov giov buna ziua , poate un avocat sa depuna citatie de divort fara procura si citatie nesemnata si ce legge incalca va multumesc! (vezi toată discuția)