avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... falsul in decleratii
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

falsul in decleratii

faptul ca intrun proces de divort isi inputerniceste un avocat , in fata unui notar , unde i se pune in vedere ca est obligat sa se prezinte la instanta de fond , insa declara pe propria raspundere ca,va fi plecat la munca in strainatate urmind sa locuiasca in spania , caz in care arata ca nu poate sa se prezinte la instanta de judecata , chear cererea de chemare in judecata o depune avocatul , fara semnatura reclamantullui , tote acestea sunt facute numai sa inpresioneze ca poate sa nu se prezinte la divort, chear tota in acesta perioada nu a lucuit si nici nu a fost la munca in srtainatate , locuind in tara in tot acest timp ,mai depune si o alta declaratie, in care specifica ca se afla deja la munca in strainatate , in tot acest timp in fiecepe zi neam tranzmis mesaje,si il sunam numai sa verific daca ii iesit din tara , care cred ca sunt de folos, in fafa instantei daca va aprecia ca totusi, sa faci asemenea demersuri si sa nuti pese de nime si de nimic , bazindusa ca are sustinatori, care ii rezolva orice , totusi sunt niste acte cu caracter juridic, de care unora nu le pasa ,dar sa mai si avem increderea ca sunt si oameni in sistemul judiciar , care cred ca le pasa ,dar din pacate nu stiu cum sa ma adresez sa fie auzit .
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 00:28, 1 Octombrie 2011
In procesul de divort prezenta fizica a partilor este necesara (asa scrie in art. 614 din C. proc. c).

Tot acolo se prevad si cazuriel in care partile se vor putea infatisa prin mandatar:
daca unul dintre soti executa o pedeapsa privativa de libertate, este impiedicat de o boala grava, este pus sub interdictie sau are resedinta in strainatate.
Este greu de dovedit ca nu a fost in tara , procura este valabila.Finalitatea procesului este aceeasi cu sau fara prezenta lui. De ce va deranjeaza ?
Procura speciala si declaratia pe propria raspundere a reclamantului nu sunt suficiente ca acesta sa poata fi reprezentat de avocat -procurator in procesul de divort.
Solicitati instantei sa puna in vedere reclamantului prin aparator, sa depuna dovezi ale resedintei din Spania, in temeiul art.614 c.proc.civ.
Art. 614
În faţa instanţelor de fond, părţile se vor înfăţişa în persoană, afară numai dacă unul dintre soţi execută o pedeapsă privativă de libertate, este împiedicat de o boală gravă, este pus sub interdicţie sau are reşedinţa în străinătate; în aceste cazuri, părţile se vor putea înfăţişa prin mandatar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort instanta de fond sperantagabi sperantagabi la instanta de fond este obligatorie prezentarea reclamantului intrun proces de divort /daca un avocat are procura notariala asa zisa ''speciala'' poate ... (vezi toată discuția)
Judecata in lipsa mea jus7m jus7m am inaintat divortul si am primt termen in luna noiembrie totul a fost ok pana cand am gasit sa plec din tara la munca in strainatate ,am inteles ca se poate ... (vezi toată discuția)
Prezenta obligatorie? iuliavelici iuliavelici sunt reclamanta intr-un proces de divort cu minori,dar nu prea imi permite programul sa stau jumatate de zi la tribunal cand e termenul.pot face ceva sa se ... (vezi toată discuția)