Acum 3 ani bunica mea mi-a vandut o garsoniera si a fost convinsa de notar sa mentioneze in contract clauza bde uzufruct viager.
Acum vrem sa vindem acel imobil pentru a ne cumpara altul. Bunica mea a inteles ca nimeni nu ar vrea sa cumpere o casa in care sa nu poata locui decat dupa decesul ei si vrea sa renunte la uzufruct. care ar fi procedura si cum putem face acest lucru cu costuri cat mai mici? Citeam pe forum ceva de 20% din valoarea imobilului + alte taxe si cheltuieli. Mi se pare exorbitant de mult!
Va rog sa ma ajutati cu un sfat, astfel incat sa nu fim nevoite sa ramanem cu... mai nimic in urma vanzarii.
De ce nu mergeti la un notar sa va informati exact si puneti intrebari in forum, ar fi mai simplu!!!
Nici ni se pune problema unei taxe de 20% din valoarea imobilului, acesta e folcror de doi bani.
Mergeti la notar si ii spuneti ca bunica vrea sa renunte la uzufruct si va da in acest sens o declaratie care va fi taxata la valoare cu3%!!!!
In functie de varsta bunicii va trebui sa aveti si un raport medico-legal di care sa rezulte ca aceasta e in deplinatatea facultatilor mintale si are reprezentarea faptelor sale.