Pentru eliberarea Certificatului de Calitate Mostenitor unul din cei doi mostenitori (ai decedatului) poate fi reprezentat de o alta persoana (nepot) printr-o Procura Speciala ?
Probema pe larg: Bunica mea, decedata in 1996 (vaduva), a avut doi fii, unul decedat in 2009 (tatal meu), celalalt fiu (unchiul meu) traieste, nu are copii si din unele motive (sanatate, distanta, etc) nu se poate prezenta la notar pentru eliberarea Certificatului de Calitate de Mostenitor.
Acest act, mi se cere-n completarea unui dosar de retrocedare (apartament) depus tatal meu conform Lg.10/2001 (unchiul meu nu s-a implicat si nu se implica in retrocedari/mosteniri/etc).
Ce fac? De ce mi se care acest act din moment ce am depus dosarului pe Lg10/2001 certificatele de stare civilă (de nastere, casatorie, deces) care fac legatura între tatal meu si bunica...#-o ...am obosit cit alerg sa completez acest dosar...si-acum vor acest Certificat de Calitate de mostenitor iar notarul mi-a spus ca trebuie sa fie prezent si fratele lui tata...lucru f. f. dificil (din cazua nedeplasari unchiului meu)#-o
Bunica figura proprietară (în actul de vînzare-cumparare=1945 al apartamentul revendicat/notificat de tata pe Lg. 10/2001).
Bunica fiind decedată înca din 1996, în 2001 DOAR tata a facut cerere şi a notificat Primaria pentru a i se restitui apartamentul.