avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 433 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Valabilitate numere provizorii (rosii)
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Valabilitate numere provizorii (rosii)

Buna ziua, Sunt interesat daca undeva este specificat cand expira un numar provizoriu. Adica, pana in momentul depunerii dosarului la politie in vederea obtinerii numerelor permanente sau pana la data specificata in autorizatie provizorie de circulatie. Am cumparat o masina noua de la reprezentantul legal al unei marci. Masina era cu un numar provizoriu valabil 30 de zile (07.05.2012 - 05.06.2012). Am depus dosarul pentru numere permanente pe data de 23.05.2012, iar din motive diverse (coada la ghiseu, vineri nu se lucreaza cu publicul) nu am reusit sa scot numerele preferentiale decat pe data de 29.05.2012. Intre timp, politia m-a oprit pe data de 28.05.2012, si m-a informat ca in baza nationala de data numarul rosu nu figurase deloc, masina mea figureaza cu numerele permanente si ca urmare mi s-a retinut permisul pentru ca am condus o masina cu numar fals de inmatriculare. Autorizatia provizorie mai era valida pana in data de 05.06.2012. Chiar as dori sa stiu cand expira validitatea numerelor provizorii, ca sa stie si alti si sa fie atenti, daca depun dosarul la politie si cumva s-au dus cu masina cu numerele provizorii, nu mai au voie sa se duca acasa cu masina, numai dupa ce obtin numerele permanente. Va multumesc. Cu stima,
Cel mai recent răspuns: Ciory , utilizator 15:36, 25 Iunie 2012
Art.13. - (1) Autovehiculele şi remorcile se înmatriculează permanent sau temporar la autoritatea
competentă în a cărei rază teritorială proprietarii îşi au domiciliul, reşedinţa ori sediul, în condiţiile stabilite prin reglementările în vigoare.
(2) Autovehiculele din dotarea Ministerului Apărării Naţionale, a Ministerului Administraţiei şi Internelor, precum şi cele ale Serviciului Român de Informaţii se înregistrează la aceste instituţii şi pot, după caz, să fie înmatriculate în condiţiile prevăzute la alin.(1).
(3) Până la înmatriculare, vehiculele prevăzute la alin.(1) pot circula cu numere provizorii, pe baza unei autorizaţii speciale eliberate de autoritatea competentă.
(4) La cerere, persoanelor juridice care fabrică, asamblează, carosează ori testează autovehicule sau remorci li se poate elibera pentru acestea autorizaţii şi numere pentru probă.
(5) Evidenţa vehiculelor înmatriculate se ţine la autoritatea competentă pe raza căreia proprietarul îşi are domiciliul, reşedinţa sau sediul.
(OUG 195/2002 republicata)

Eu citesc "pana la inmatriculare" (asa a scris legiuitorul), politistul "citeste' cumva din "memoria" si "eruditia" sa? :rofl:

P.S. Mie nu mi-au gasit (politistii) seria caroseriei in baza de date informatica (desi masina era inmatriculata din 1993). Registrul auto avea date corecte, dar politia nu stie sa scrie sau sa citeasca.
Nu sunt buni de nimic.
(Adica si-au falsificat singuri baza de date, din dobitocie, am proba veritatii :duh:).

In cazul dvs., probabil capul politistilor este fals. (Scoala de politie se face mai ales pe branza). Daca aveti certificat de nastere emis in R.S.R. e "fals" si sunteti neinmatriculat ca persoana. :rofl:
Nu stiati? (Nem Igas!, Igaz).
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Iunie 2012
ContSters184021, utilizator
Exact, pana la inmatriculare, odata ce vehiculul a fost inmatriculat nu mai aveati dreptul de a circula cu nr. provizorii. Nu se poate ca un vehicul sa detina doua nr. de inmatriculare. Politistii si-au facut datoria dupa ce au interogat bazele de date, nu au cum sa creada pe cuvant ce zice fiecare, cum cred unii frustrati ;) . In cazul dvs, in cursul cercetarilor, odata ce faceti dovada ca nu luaserati la cunostinta de inmatricularea vehiculului si nu ati intrat in posesia nr., nu veti avea probleme.
De fapt asta era intrebarea mea. Ce inseamna "exact, pana la inmatriculare"? Cand am depus dosarul, serviciul de inregistrare nu a putut sa-mi dea numerele noi preferentiale, numai a doua zi. Deci am avut doua posibilitati: sa las masina mea cu numere provizorii in fata politiei sau sa ma duc acasa cu ea. Varianta sa scriu numerele permanente pe un carton nu era legal, deoarece nu detineam talonul si nici o dovada cu mine. Daca cineva ma obliga sa pun imediat numerele permanente, el de ce nu este obligat sa-mi dea acele numere cu dovada cu tot????
E o bataie de joc...
Ciory: "...nu veti avea probleme..". Eu sunt cel care stau fara permis de abia o luna pentru ca am cumparat o masina noua si am platit toate taxele si impozitele pentru masina respectiva.
Ultima modificare: Luni, 25 Iunie 2012
jbalazsi, utilizator
luati legatura cu un avocat care sa va indrume cum sa solicitati eliberarea unui certificat de la parchetul care are in supraveghere dosarul dvs, prin care sa vi se dea voie sa conduceti autoturisme pana la finalizarea dosarului, dat fiind circumstantele in care a fost constatata infractiunea, iar apoi vi se va elibera de la pol. rutiera o dovada cu drept de circulatie pt 30 zile, care se prelungeste succesiv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere respectiv inmatriculare auto nathann05 nathann05 Buna! Am vandut o masina in alt judet si nu am un ex. din contractul de vanzare cumparare. La doua zile am cumparat alta masina din alt judet. Am fost la ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare provizorie 1burebista 1burebista Buna seara, Ieri am vrut sa-mi scot al doilea rand de numere rosii pentru un autoturism proaspat achizitionat. Primul rand de numere a fost scos de vechiul ... (vezi toată discuția)
Problema numere rosii djluci djluci tocmai mi-am luat un opel si am nr rosii de satu mare expirate la rar doar in 17 septembrie am programare pt inmatriculare cica nu se mai dau nr rosii inca o ... (vezi toată discuția)