avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... anulare polita rca
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

anulare polita rca

Buna ziua,
am o problema, am incheiat ieri si eu si sotul(a inteles gresit) cate o polita de asigurare. El a sunat si i s-a zis ca nu se poate anula, asa o fi?
Daca am citit bine pe forum in 48 de ore se poate... As prefera sa anulez acea facuta de sotul ca e mai scumpa, poate mie mi-ar fi mai usor(e o colega).
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: nistorsc , utilizator 16:42, 23 Ianuarie 2014
Conform legislatiei in asigurari o polita de asigurare RCA emisa nu poate fi anulata decat in cazul unor erori cuprinse in polita, erori ce afecteaza valabilitatea acesteia, sau in cazul in care se face dovada ca din eroare, pentru acelasi autovehicul si acelasi asigurat exista in vigoare o alta polita RCA.
In cazul unor erori ale personalului propriu sau alte erori materiale, primele de asigurare se restituie in termen de 24 de ore de la anularea politei.
In cazul unor erori de plati electronice, primele de asigurare achitate se restituie in termen de 12 ore de la constatarea erorii de plata.
Pentru situatia in care in perioada de asigurare autovehiculul este vandut, diferenta de prima de asigurare pina la sfarsitul perioadei se restituie in conditiile legii (Ordinul CSA 5/2010).
Analizati daca asigurarea incheiata de sot este ulterior emisa celei incheiata de dvs si in aceasta situatie,comunicati asiguratorului situatia speciala,in temeiul careia asiguratorul detine obligatia sa anuleze asigurarea si sa restituie contravaloarea

Fiind emise in aceeasi zi, faceti o cerere in care solicitati anularea in temeiul aratat, anexand copia politei intocmita pe numele sotului, pe motiv de asigurare eronata.
Faceti o cerere in scris (cred ca gasiti un model si pe internet) si o inregistrati la intermediarul care a incheiat polita sotului si la societatea de asigurare RCA (in caz ca intermediarul persista in refuz). Atasati si copia politei incheiata de sot si cea incheiata de dumneavoastra, impreuna cu o copie a talonului. De asemenea, mentionati in cerere si o asigurare pe proprie raspundere ca nu s-a inregistrat nici o dauna si polita nu a fost folosita.
stiu ca treaba cu anularea e pe undeva, dar nu mai stiu pe unde apare, rog mult, unde sa caut textul de lege

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare polita rca gabonee gabonee Buna ziua, doresc sa aflu un raspuns referitor la o situatie cu care ma confrunt, am achizitionat la inmatriculare o asigurare rca auto, la momentul incheierii ... (vezi toată discuția)
Despagubire rca nepynepy nepynepy as dori sa stiu ce se intampla daca am produs un accident rutier din vina mea iar firma mea de asigurari nu vrea sa despagubeasca ? (vezi toată discuția)
Problema rca cornel_marius cornel_marius Buna ziua .Daca o asigurare RCA se dovedeste ca nu a fost valabila la data accidentului([i] nu stiu cum se poate face asta[/i]) , asiguratorul mai poate ... (vezi toată discuția)