avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 204 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Anulare polita RCA
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Anulare polita RCA

Buna ziua, doresc sa aflu un raspuns referitor la o situatie cu care ma confrunt, am achizitionat la inmatriculare o asigurare rca auto, la momentul incheierii politei nu am observat ca pe cartea verde nu aveam drept de circulatie decat in romania. In cursul zilei de duminica a fost o situatie urgenta si a trebuit sa plec din tara, am apelat la numarul de telefon de contact al asiguratorului care mi-a spus ca trebuie sa apelez la broker care a emis polita pentru verificari si modificare. Din pacate eu nu puteam astepta pana luni cand se puteau face verificarile, am mers si am incheiat o noua polita rca care includea si cartea verde. De la momentul incheierii politei rca pana acum nu au trecut inca 30 zile iar asiguratorul spune ca nu imi poate anula polita si returna diferenta de bani scazand bineinteles perioada cat am folosit acea poltita

Am dreptul de a cere anularea politei vechi si sa imi fie returnati banii?

in cel mai rau caz pot cere anularea celeilalte polite rca incheiate ulterior cu carte verde avand in vedere ca sunt doua polite active pe aceeasi serie de sasiu? aceasta a doua varianta nu as prea fi de acord cu ea pentru ca ea m-a ajutat si nu mi se pare corect sa cer banii inapoi firmei care mi-a rezolvat problema cand am avut nevoie
Cel mai recent răspuns: gabonee , utilizator 15:12, 9 August 2013
da , aveti dreptul sa vi se restituie banii pe polita veche. A fost incheiata nelegal cu valabilitate numai pe RO .
A fost incheiata legal, probabil e vorba de carpatica.
Ei bareaza cartea verde pentru asigurarile in vederea inmatricularii, urmand sa o deblocheze, ulterior, dupa inmatriculare la prezentarea adeverintei provizorii, care o primiti de la serviciul inmatriculari.
Mai degraba incercati sa anulati a doua polita, desi daca au trecut cateva zile nu veti reusi nici cu aceea.
da, intradevar este vorba de carpatica, polita noua a fost incheiata duminica intrand in vigoare cu ziua de luni.

am trimis o notificare si catre csa si opc sa vad care ar fi drepturile mele

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema asigurare auto trafyctz trafyctz Buna ziua. Am si eu o problema. Am vandut o masina acuma 6 luni, am radiat`o in vederea inmatricularii de catre noul propietar, am scos fiscalul, am facut ... (vezi toată discuția)
Mașină vândută acum mai mult de 6 luni circulă în continuare cu rca pe numele meu. ce se poate face ca actualul proprietar să nu poată încheia rca pe numele meu? bogdan90tl bogdan90tl Buna ziua, In luna Februarie a acestui an am vandut masina personala, cu contract de vanzare-cumparare, scoasa de la Fisc de pe numele meu si copie a ... (vezi toată discuția)
Emitere rca fara ca persoana din polita sa fie prezenta usfuia00 usfuia00 Salut, Am vandut prima mea masina si la incheierea contractului de vanzare cumparare nu am trecut pe certificatul de inmatriculare \\"instrainat catre ... (vezi toată discuția)