avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 194 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... problema RCA
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

problema RCA

Buna ziua .Daca o asigurare RCA se dovedeste ca nu a fost valabila la data accidentului( nu stiu cum se poate face asta) , asiguratorul mai poate intocmi dosarul de daune si apoi sa-si recupereze daunele de la cel vinovat( sofer vinovat, agentul care a emis asigurarea) s-au eu cel pagubit trebuie sa-l actionez in instanta pe cel vinovat?
Cel mai recent răspuns: ContSters76710 , utilizator 10:25, 15 Februarie 2010
:(( ce aia asigurare dovedita ca nefiind valabila???? e prima oara cand aud de asa ceva.. ori este ori nu este asigurare, ca daca nu este asigurare- inseamna ca e falsa si va indreptati impotriva soferului, pentru uz de fals.. daca e asigurare.. atunci, va indreptati impotriva firmei care a autorizat agentul sa incheie astfel de polite ale caror valabilitate le contesta acumX-(.. va sugerez sa apelati la un avocat pentru a lamuri problema intr -un fel sau altul
În cazuul în care conducătorul auto nu are asigurare RCA valabilă trebuie să vă adresaţi Fondului pentru protecţia victimelor străzii.
eu am primit o copie dupa asigurare nu am primit originalul, iar cand am mers la firma la ei mi-au zis ca este o problema cu acea asigurare care din cate am inteles a fost anulata .
Puteti verifica si singur daca autovehiculul avea RCA valabil la data accidentului, pe baza nr. de inmatriculare, aici:
[ link extern ] /
In caz de raspunns negativ:
În situatia în care cel vinovat de producerea daunei nu detine o asigurare obligatorie RCA valabila la data producerii accidentului, va recomandam sa va adresati Fondului de Protectie a Victimelor Strazii, Fond care este administrat de Biroul Asiguratorilor de Autovehicule din Romania (www.baar.ro). Din acest fond se acorda despagubiri tertului prejudiciat printr-un accident auto în care autovehiculul, respectiv tramvaiul, nu este asigurat RCA (caz în care se acopera atât daunele materiale, cât si vatamarile corporale, urmând ca Fondul sa îsi recupereze banii de la persoana vinovata) sau în cazul în care autorul a ramas neidentificat (caz în care fondul acopera numai vatamarile corporale).
Va multumesc! Un prieten mi-a zis ca o stie pe jurista de la firma RCA si vorbeste cu ea ca sa-mi faca ei masina si apoi sa-si recupereze ei banii de la vinovat dar se pare ca nu se poate face asta.
:)
Ultima modificare: Joi, 11 Februarie 2010
cornel_marius, utilizator

Alte discuții în legătură

Care sunt pasii de urmat in cazul in care am fost lovit de un auto cu polita rca falsa? musatilie musatilie Buna ziua, in urma cu aproximativ 3 luni (09.03.2013) fratele meu in timp ce se deplasa regulamentar cu motocicleta a fost lovit de un auto care s-a dovedit ... (vezi toată discuția)
Asigurare rca ue smeagull smeagull Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea problema: masina unui prieten de-al meu (cu el la volan), a fost lovita de o alta masina, in ... (vezi toată discuția)
Accident auto cu masina fara rca leorot leorot Buna seara, Am fost lovit de o masina care nu mi-a acordat prioritate. Masina este pe o firma si nu avea rca valabil. Am mers la politie si am dovada de ... (vezi toată discuția)