avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 753 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cerere in garantie!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cerere in garantie!

Buna ziua!As dori si eu sa stiu daca vreau sa chem in garantie 2 persoane unde se va desfasura procesul?Mentionez ca eu locuiesc in orasul x,una din persoane in orasul y si a 2a persoana in orasul z!Va multumesc
Cel mai recent răspuns: cata26 , utilizator 10:55, 6 Ianuarie 2009
Chemarea in garantie este o forma a interventiei fortate.Chemarea in garantie nu determina schimbarea competentei instantei de judecata , fie ea materiala sau teritoriala.
Ultima modificare: Marți, 6 Ianuarie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Cererea de chemare in garantie este o cerere incidentala - adica o cerere introdusa intr-un proces deja inceput in baza unei cereri principale care a fost introdusa de un reclamant (sau mai multi) impotriva unui parat (sau mai multi).
Fiind o cerere incidentala se judeca de instanta investita cu cererea principala.

Cred ca nu vorbiti de o cerere de chemare in garantie, ci doriti mai degraba sa chemati in judecata 2 persoane = 2 parati (fara legatura cu vreun alt proces deja pornit ori, daca o fi fost vreodata, s-a terminat si aveti ceva de dat). Daca e asa si daca competenta apartine instantei de la domiciliul paratului (competenta teritoriala de drept comun, pentru ca sunt si alte soiuri de competenta) atunci puteti alege intre domiciliul lui y sau al lui z.
Ultima modificare: Marți, 6 Ianuarie 2009
romascanu, moderator
sa fiu mai explicit...2 experti tehnici au semnat o expertiza tehnica care nu corespunde cu realiatatea si din cauza aceasta am pierdut o suma de bani!Acum ca sa imi recuperez banii vreau sa ii dau in judecata ca din cauza lor am pierdut procesul si implicit banii!Ambii experti sunt din orase diferite!Pe ce motiv tre sa ii chem in judecata?care este articolul potrivit de lege?
Buna ziua,

daca intr-adevar expertii au gresit si aveti dovada ca v-au produs un prejudiciu, atunci urmeaza sa ii chemati in judecata pe ambii experti. Instanta competenta este instanta de la domiciliul oricaruia dintre cei doi experti. In alte cuvinte, daca unul sta in Ploiesti iar altul in Craiova - puteti formula actiunea ori la Craiova ori la Ploiesti.
Textul de lege care va permite sa faceti asta este art 998 Cod Civil .
Daca doriti sa evitati o noua dezamagire angajati un avocat sa va reprezinte.

Cu stima,
av. Costi Boncu
Va multumesc pt sfaturi si acum sa chibzuiesc bine ce o sa fac!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mai este cazul de conciliere directa? eugen82 eugen82 Este vorba despre o actiune comerciala in pretentii intemeiata pe raspundere delictuala civila Reclamantul a chemat in judecata pe X si a facut concilierea ... (vezi toată discuția)
Lipsă răspuns solicitare pe 544/2001. primăria ridică excepția lipsei calității procesuale de folosință. este corect? Andr@ Andr@ Am depus o cerere de chemare în judecată împotriva primăriei de sector deoarece nu mi-a comunicat informațiile de interes public solicitate în baza legii ... (vezi toată discuția)
Cerere in garantie! camelia21 camelia21 Buna dimineata! Mi s-a acceptat cererea de stramutare la un litigiu de munca la un alt Tribunal!Eu in fond am avut calitate de parat si nu am cerut in ... (vezi toată discuția)