avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Caz penal firma de leasing
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Caz penal firma de leasing

Buna ziua,
Am nevoie de un sfat in ceea ce priveste urmatoarea situatie. In data de 07.05.2009 am luat o masina in leasing. In pe data de 07septembrie 2010 am plecat din tara cu masina in Italia insotit bineinteles de procura de la firma de leasing valabila 6 luni in strainatate. Pe data de 05 octombrie 2010 am gasit masina vandalizata in parcare(in Italia). Am facut denunt la carabinieri, am anuntat firma de asigurari si firma de leasing despre incident. Raspunsul lor a fost sa duc masina intr-un service autorizat recunoscut si in tara ceea ce am si facut. Ulterior am trimis toata documentatia catre firma de asigurari(impusa de firma de leasing prin contractul semnat) care urma sa faca plata reparatiilor(avand full casco) lucru care nu s-a intamplat. Ba mai mult firma de asigurari imi spune ca sunt prea mari costurile(factura fiind de 909,73 eur) urmand a ma despagubi doar cu suma de 1500 ron, fapt care nu s-a intamplat nici pana in ziua de astazi.
Intr-un final masina a fost preluata din Italia de o firma de recuperare din tara in data de 28.09.2011. Mentionam ca in tot acest timp firma de leasing stia ca masina se afla in service, fapt demonstrabil cu factura si mailurile de corespondenta cu firma de leasing, si cu faptul ca firma de recuperare a preluat-o direct din service(factura de service platita de mine).
In data de 28.01.2011 firma de leasing a reziliat contractul de leasing. Pe data de 26.09.2011 au facut plangere penala, urmata de un dosar penal pentru abuz de incredere si inselaciune(cu toate ca firma de leasing stia ca masina este intr-un service autorizat, nu puteam sa circul cu ea pentru ca era ITP-UL expirat si cel mai important ca firma de leasing stia ca masina va fi preluata pe data de 28.09.2011 de firma de recuperare, fapt demonstrabil prin mailurile de corespondenta cu firma de leasing). Rezolutia procurorului a fost de neincepere a urmaririi pentru ca eu am platit avansul pentru masina, am platit o parte din rate si in plus le-am inapoiat masina.
Am informat in permanenta firma de leasing despre locul si starea masinii si am primit un raspuns surprinzator: discutati cu firma de asigurare (impusa de firma de leasing) pentru solutionarea cazului.
Va rog sa-mi dati un sfat ce as putea face pentru am fost cercetat penal patandu-se imaginea mea. Pot sa ii dau in judecata si sa cer despagubiri?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Mihai Costache , Avocat 15:21, 25 Iunie 2012
puteti depune plingere ptr denunt calomnios si puteti s va constituiti parte civila in respectivul dosar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inselat si lasat fara masina piticu13 piticu13 Buna ziua ,dupa cum spune si titlul am fost lasat fara masina prin inselaciune si anume,in august 2008 am vorbit cu un prieten sa iau o m asina in leasing pe o ... (vezi toată discuția)
Reclamatie firma de asigurari ovidiuchirila ovidiuchirila Buna ziua, Am venit in septembrie in Italia cu masina, proprietate rci leasing, inmatriculata si asigurata in Romania. La inceputul lunii octombrie masina ... (vezi toată discuția)
Masina pe firma radiata in leasing elena-10 elena-10 Buna seara As dori cateva pareri in legatura cu urmatoarea problema. Pe scurt, acum 4 ani am preluat un auto aflat in leasing de la o firma. Nu am facut ... (vezi toată discuția)