Ma aflu intr-un proces inceput in 2010, care,printre alte capete de cerere, are si "stabilire pensie intretinere".
In apel s-a stabilit o suma fixa de 1000 RON dintr-un salariu de cca. 6000 RON. Desi este cu mult sub 1/4 din venituri, nu voi contesta aceasta suma, cel putin in acest moment.
Insa ar dosi sa stiu cum pot face, juridic vorbind, sa se stabileasca indexarea ei, periodic, conform cu rata inflatiei (asa cum este stipulat in noul Cod Civil, art.531, alin. 2), pentru ca nu as dori sa fiu in situatia ca, in fiecare an sa deschid actiune in acest sens.
In acelasi timp, as dori sa stiu daca, avand in vedere ca la dosar se afla o adeverinta de venituri eliberata de institutia unde lucreaza cel care va trebui sa plateasca pensia, instanta va trimite din oficiu instiintare de poprire pe salariu.
Pentru sumele restante (este vorba de o pensie care trebuie platita incepand cu anul 2010), va trebui, probabil sa ma adresez unui executor judecatoresc sau se poate stabili o suma (mai mare decat cei 1000 RON) care va trebui platita pana la obtinerea sumei restante?
Mutumesc pentru raspuns.
Buna seara stimata doamna.
Am recitit regulamentul si am observat ca tocmai utilizatorul "m_ella2005" l-a incalcat, respectiv nu respecta prevederile cap. II, pct. A, alin 1 (1.2) si alin. 2 (2.1, 2.3, 2.4).
Am incercat sa raportez abuzul dar nu am reusit.
Imi asum raspunderea pentru cele scrise si voi tine cont de recomandarile Dvs., dar pana la urma eu am pus o intrebare si s-a ajuns la altceva, prin devierea discutiei intr-o alta directie de catre utilizatorul respectiv.
O seara buna.
pensie alimentara
elena87
Buna ziua .
In sept. 2008 am inaintat o cerere majorare pensie minor ( copilul are aproape 7 ani ), au trebuit sa treaca 4 termene pt a se hotara majorarea de ... (vezi toată discuția)