avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 602 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... expertiza judiciara!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

expertiza judiciara!

Inca sunt in litigiu de munca cu fostul angajator si astept de aproape 2 luni rezultatul expertizei judiciare a contructiei cu pricina,numai ca d-l expert nu prea se grabeste si eu stau stresat pina la expertiza...care ar fi modul legal de al face pe expert sa efectueze expertiza?adica pot sa stau si 3 luni numai sa faca el o expertiza?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:58, 6 Ianuarie 2009
Buna ziua,

se poate sa dureze si mai mult daca este vorba de o expertiza complicata.
Il puteti suna si sa il intrebati daca mai are nevoie de ceva acte si cand crede ca va fi gata.
la instanta puteti arata ca in mod nejustificat se prelungeste efectuarea expertizei si solicitati sa il atentioneze pe expert. Nu cereti sa-l amendeze ca se poate supara pe dvs. si ...nu se stie atunci cum o sa iasa expertiza.
Succes!

Av. Boncu
are la dispozitie toate actele necesare din cartea tehnica a constructiei in care sunt proces verbale si dispozitii de santier...numai ca observ ca nu prea se grabeste,macar sa se prezinte pe santier sa inceapa expertiza,constatari,indiferent cit dureaza,oricum mai mult de 2-3 sapt nu are cum ca nu e cine stie ce de calculat mai ales ca baza e in procesele verbale si dispozitiile de santier existente in cartea tehnica!
Raportul de expertiză trebuie depus la instanţă cu cel puţin 5 zile înainte de termenul stabilit pentru judecată (art.209 C.proc.civ.) . Acest termen este prevăzut de legiuitor pentru a da părţilor posibilitatea să ia cunoştinţă de conţinutul raportului, în vederea pregătirii apărării, a invocării eventualelor obiecţii , iar instanţa trebuie să stabilească astfel termenul de judecată încât expertul să depună lucrarea în termenul fixat de lege. Dacă nu a fost respectat termenul de depunere a expertizei, oricare dintre părţi poate solicita termen pentru studierea dosarului expertizei, iar instanţa este obligată să-l acorde, sub sancţiunea anulării hotărârii pronunţate. Dacă raportul de expertiză a fost depus în termen, părţile nu au dreptul să obţină o amânare pentru studierea lui.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rezultat expertiza! camelia21 camelia21 Buna ziua! Daca sa efectuat o expertiza judiciara,expertul are obligatia sa depuna concluziile numai la Tribunal sau sa si trimita prin recomandate ambelor ... (vezi toată discuția)
Obiectiuni expertiza judiciara maryanro maryanro Buna seara, Sunt in proces cu administratorul societati la care sunt actionar cu 50%, de la tribunal s-a desemnat un expert judiciar pentru a efectua o ... (vezi toată discuția)
Nulitate expertiza?  Boncu Constantin Boncu Constantin Buna ziua, speta este urmatoarea : se face o expertiza contabila, la sediul expertului; expertul nu a notificat niciuna dintre parti, cu toate ca in ... (vezi toată discuția)