avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 699 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... valabilitate asigurare medicala angajat
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

valabilitate asigurare medicala angajat

Buna ziua,

Cat timp mai este valabila asigurarea medicala a angajatului a carui contract a incetat cu acordul partilor? Dar in cazul demisiei sau a concedierii (daca exista vreo deosebire)?

Toate acestea in situatia in care angajatorul a platit absolut toate contributiile catre stat, la timp, bineinteles iar angajatul nu se angajeaza la un alt angajator imediat dupa ci are o pauza de cateva saptamani/luni intre cele doua locuri de munca.

Pe adeverinta ce o emitem angajatilor pentru medicul de familie, scrie ca aceasta are valabilitate 3 luni de la data emiterii...

Multumesc

Cel mai recent răspuns: ionela1806 , utilizator 03:33, 2 Iunie 2018
Persoana salariata se considera ca e asigurata atata timp cat plateste contributia la sanatate. La incetarea contractului individual de munca, sub orice forma, si deci cand nu se mai platesc contributiile, nu mai e nici asigurata si poate sa plateasca persoana direct la casa de sanatate de care apartine, prin contract incheiat cu ei, o contributie lunara de 39 lei.
Multumesc!
Daca un contract inceteaza in 15 iunie 2012, iar contributiile vor fi platite pentru perioada respectiva (pana in 25 iulie, 2012, desigur) in 20 iunie, fostul angajat mai este asigurat? Adica in luna pentru care inca s-au platit contributii mai e asigurat sau din 16 iunie nu se mai considera a fi asigurat?
Drepturile de asigurare inceteaza dupa 3 luni de la ultima plata a contributiei. ([ link extern ] )

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contributia la asigurari de sanatate Daliborka Daliborka Buna ziua in cazul in care la un angajat astazi este ultima zi lucrata, de maine ii inceteaza CIM-ul La noul loc de munca va incepe activitatea la jumatatea ... (vezi toată discuția)
Plata din mana a asigurarilor de sanatate si a contributiei la fondul de pensii Tatiana Alexe Tatiana Alexe Fiul meu in varsta de 26 de ani a plecat de la locul de munca cu 1 iunie 2012 prin concediere la cerere cu plati compensatorii. Pana la aceasta data (luna mai ... (vezi toată discuția)
Asigurari de sanatate pentru persoane fara venituri coryzalia coryzalia Am terminat de curand perioada platita de somaj (de 12 luni) si inca nu mi-am gasit alt loc de munca, deci momentan sunt o persoana care NU REALIZEAZA ABSOLUT ... (vezi toată discuția)