avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 783 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... daune morale si materiale
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

daune morale si materiale

Intrebarea mea este :se poate actiona in judecata ?ptr. daune morale si materiale ,o institutie
care a omis in decizia adoptata
in solutionarea cauzei urmatoarele elemente:
-descrierea pe scurt a faptei
- prezentarea masurilor de cercetare a faptei (declaratiile partilor, martorii care au fost audiati,
înscrisurile, documentele cercetate si retinute în solutionarea cauzei etc.)
-temeiul legal al adoptarii ei
-termenul de contestare si instanta competenta
-intrucat Persoana care a facut sesizarea ,nu a fost audiata si examinata în cauza respectiva desi
codul deontologic al acestei institutii prevede toate aliniatele mentionate mai sus.
va multumesc ,cu stima si respect!
Cel mai recent răspuns: Roxana Ciuta , Avocat 16:32, 6 Ianuarie 2009
Orice decizie emisa de o institutie si contrara intereselor unei persoane poate fi contestata in instanta, ca regula generala o parte din respectivele nereguli semnalate de dvs putand face obiectul unei judecati in anularea respectivei decizii. Pe calea respecivei actiuni care trebuie sa aiba in vedere si normele legale care reglementeaza activitatea, functionarea institutiei de care faceti vorbire, poate avea ca obiect si solicitarea de daune morale, respectiv evaluarea in bani a prejudiciului moral, profesional, etc suferit de dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rog dezbatere: efecte respingere o exceptie adimitere alta exceptie RobinHood RobinHood Buna ziua! Va rog sa exprimati cateva puncte de vedere referitor la o solutie pronuntata de o instanta, referitoare la un proces in care sunt contestator ... (vezi toată discuția)
Convocare la cercetare disciplinara curiosul1 curiosul1 am primit un convocator: <<sunteti invitat astazi la data locul ora,,,,pentru urmatoarele nereguli savarsite in perioada sep 2013 -febr ... (vezi toată discuția)
Infractiuni de fals si uz de fals Nina1 Nina1 Buna.De curand am aflat ca o alta persoana a intocmit si semnat in numele meu mai multe documente(procura, specimen de semnatura autentificate la notar;cerere ... (vezi toată discuția)