avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 499 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... program vizita copil nerespectat
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

program vizita copil nerespectat

sentinta de divort a fost data si este definitiva. s-a stabilit un program de vizitare a copilului dar nu pot sa-mi vad copilul pentru ca mama nu respecta aceasta decizie. ce am de facut?
Cel mai recent răspuns: Boncu Constantin , Avocat 22:36, 6 Ianuarie 2009
Sa va adresati unui executor judecatoresc.
Insa mai inainte ar trebui sa va consultati avocatul ca sa stiti ce fel de probleme se pot ivi cu ocazia executarii silite si sa nu dati bani aiurea la executor.

avocat Claudiu Lascoschi
mi s-a spus sa ma prezint la programul obisnuit de vizitare iar daca copilul nu o sa fie acasa atunci sa consemnez acest fapt cu ajutorul unui martor si apoi sa fac o informare in care sa spun ca nu mi se respecta drepturile consemnate in sentinta de divort pe care sa i-o trimit mamei prin posta cu confirmare de primire.
Buna ziua,

va sfatuiesc sa nu va grabiti cu executorul la usa mamei copilului dvs.
va trebui sa imbinati forta legii cu intelepciunea. Fiti convins ca veti obtine mult mai mult daca veti ajunge in timp sa faceti echipa cu fosta sotie, cel putin in cw il priveste pe micut.
Va sfatuiesc ca in prima faza sa o contactati telefonic sau in scris si sa ii explicati intr-un limbaj civilizat ca vreti sa va vedeti copilul conform hotararii judecatoresti, ca este mai bine pentru dezvoltarea copilului sa creasca si in prezenta dvs.
Daca asta nu da rezultat, cresteti un pic presiunea si contactati-o din nou aratandu-i ca nu se poate in acest mod si ca daca nu va respecta drepturile veti contacta un avocat - explicati-i ca nu doriti asta dar ca este ceea ce veti face .
Dupa asta e bine sa gasiti un avocat care sa ii trimita in numele dvs. o notificare oficiala in care as ii explice care sunt consecintele pe care mama le poate suporta daca nu va lasa sa vedeti copilul.
Abia dupa acest moment, daca nu va da voie sa vedeti copilul urmati sfatul avocatului care va va ajuta sa o fortati prin intermediul legii.
Succes!

Avocat Costi Boncu
Ultima modificare: Marți, 6 Ianuarie 2009
Boncu Constantin, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Disperat imi vreu copilul adrain adrain sunt disperat vreau sa ma omor nu mai pot trai fara copil am facut foarte multe greseli si nu mai pot o sa ma omor nu mai pot ajutatima va rog (vezi toată discuția)
Buna ziua! sunt divorțat de soția mea iar fetița noastră ... Maxim20! Maxim20! Buna ziua! Sunt divorțat de soția mea iar fetița noastră de 3 ani a rămas in grija mamei sale, la notar s a stabilit domiciliu sa fie la mama, iar eu sa o ... (vezi toată discuția)
Buna ziua - program de vizita copil minor aurelboss2007 aurelboss2007 am si eu o intrebare ,sunt casatorit avem un copi de 2 ani si 2 luni iar de 1 an si 6 luni nu mai suntem impreuna eu de 9 luni sunt plecat din tara acum sunt ... (vezi toată discuția)