avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 568 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua! Sunt divorțat de soția mea iar fetița ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua! Sunt divorțat de soția mea iar fetița noastră ...

Buna ziua! Sunt divorțat de soția mea iar fetița noastră de 3 ani a rămas in grija mamei sale, la notar s a stabilit domiciliu sa fie la mama, iar eu sa o vizitez de câte ori vreau cu înștiințarea prealabila a mamei. Totul a decurs bine timp de un an, după care au apărut neînțelegerile iar fost mea soția și-a schimbat numărul de telefon și nu mai pot luat legătura cu fetița mea. Acum vorbesc și aflu ce face de la bunica fetiței (mama fostei soții). Cu fosta soție nu ma pot înțeles deloc, nu vrea sa vorbească și dacă vorbește are un ton foarte agresiv. Ce ma sfătuiți sa fac, este normal sa nu pot luat legătura cu fetița mea prin intermediul mamei sale?
In plus, a mers la psiholog cu fetița fără acordul meu, este normal?

Va mulțumesc tare mult pentru răspunsuri!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Programul de vizita pe care îl aveti acum nu poate fi pus in executare silită prin intermediul executorului judecatoresc.
Trebuie sa va adresati instantei de judecata cu o cerere prin care sa fixați clar un program de vizita, bine definit si care sa nu lase loc de interpretări, care sa includă, apeluri telefonice, weekenduri, zile în timpul săptămânii si vacante școlare.
Alegeți un avocat si mergeți la o consultanta pentru a vi se explica pe larg avantajele unui astfel de program si pentru a pregăti strategia de aparare.
Ultima modificare: Luni, 8 Martie 2021
Avocat Neagu Elena, Avocat
Eu zic sa mergeti la executor și vedeți ce va spune.
Trebuie foarte bine gândit din punct de vedere strategic daca ar fi bine sa deschideți un proces.
Consider ca, aveti un program de vizita care se poate executa dar trebuie bine analizata situatia.
Și eu sunt de parere ca ar fi imperios necesar sa mergeti la.avocat
Ultima modificare: Marți, 9 Martie 2021
gi-jane2, moderator
Faceti proces prin care solicitati modificarea programului de vizitare in termeni clari.in paralel, pana la soluționarea procesului puteti promova a9rdonanta presedintiala, care are termene scurte și este executorie de la fond.
Executorii se feresc sa execute convenții notariale privitoare la minori.
Buna ziua! Va mulțumesc pentru răspuns.
Pana acum nu am avut un program de vizite bine stabilit, totul a fost de comun acord.
Eu sunt șofer de tir, sunt plecat prin Europa și vin cam la 2 săptămâni acasă, exista posibilitatea sa obțin un program de vizite in funcție de programul meu? Pt ca eu nu stiu exact când sunt acasă.
Dumneavoastră ce ma sfătuiți sa fac ținând cont ca noi am divorțat la notar, cum sa fac sa obțin numărul de telefon al fostei mele soții și sa avem o relație civilizata pentru a ne putea creste fetița așa cum trebuie.

Va mulțumesc tare mult!

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Eu zic sa mergeti la executor și vedeți ce va spune.
Trebuie foarte bine gândit din punct de vedere strategic daca ar fi bine sa deschideți un proces.
Consider ca, aveti un program de vizita care se poate executa dar trebuie bine analizata situatia.
Și eu sunt de parere ca ar fi imperios necesar sa mergeti la.avocat

Cred ca se poate obtine program in functie de programul dvs ca sofer de tir. Am vazut o decizie in jurisprudenta pentru o situatie similara. Conteaza si varsta copilului.

Alte discuții în legătură

Copii Niunin Tiberiu Niunin Tiberiu Sunt divortat de mai mult de 2 ani si am program de vizita al minorului(baietelului). Fetita mi-a fost mie incredintata, baietelul \\\"fostei\\\". Problema e ... (vezi toată discuția)
Program vizita copil nerespectat tibi2008 tibi2008 sentinta de divort a fost data si este definitiva. s-a stabilit un program de vizitare a copilului dar nu pot sa-mi vad copilul pentru ca mama nu respecta ... (vezi toată discuția)