avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 637 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... citatie la politie pentru distrugere
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

citatie la politie pentru distrugere

Buna Ziua.
Astazi am primit o citatie la politie in calitate de reclamat pt. distrugere. Nu stiu sigur, dar banuiesc pentru ce sunt reclamat.
Deseori seara gasesc locul meu de parcare ocupat si atunci obisnuiesc sa ridic stergatoarele de parbriz a masinii care-mi ocupa locul. ( recunosc, nu este loc platit ).
Am auzit de la vecini, ca intr-o seara cineva se interesa de locul acela de parcare, fiind insotit de un politist, pe motiv ca i-am ridicat si i-am rupt stergatoarele. Partea cu ridicatul poate fi adevarat, dar niciodata nu am rupt si nici n-am avut intentia sa rup stergatoarele de pe masina cuiva.
Intrebarea mea este: la ce sa ma astept in urma acestei citatii? Ce consecinte pot avea "fapta" mea? Cum poate dovedi reclamantul ca eu am fost acela care i-a rupt stergatoarele ( daca intr-adevar le-a gasit rupte)?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: alin p. , utilizator 02:43, 8 Ianuarie 2019
Mergeti la politie si declarati adevarul, faptul ca e posibil sa fi ridicat stergatoarele, gest uzual intrucat ocupa locul dvs de parcare, dar nu ati luat si nici nu ati deteriorat acele stergatoare.
Este o reclamatie facuta in mod abuziv de catre cetateanul care a fost deranjat de ridicarea stergatoarelor.
Se pot ,,gasi,, martori care să declare că dvs. aţi ridicat şi rupt ştergătoarele de parbriz.
Dacă fapa dvs. va fi dovedită, aţi putea fi cercetat penal şi , în funcţie de circumstanţe, să fiţi sancţionat cu plata unei amenzi administrative , iar în cel mai rău caz, chiar să fiţi urmarit penal ( dacă, de pildă, aveţi o antecedenţă penală ) .
Cu martori se poate dovedi fapta dvstra.Si daca locul de parcare era platit de dvstra parerea mea ar fi ca tot nu procedati corect.
ART. 217*)
Distrugerea
Distrugerea, degradarea ori aducerea în stare de neîntrebuinţare a unui bun aparţinând altuia sau împiedicarea luării măsurilor de conservare ori de salvare a unui astfel de bun, precum şi înlăturarea măsurilor luate, se pedepsesc cu închisoare de la o lună la 3 ani sau cu amendă.
În cazul în care bunul are deosebită valoare artistică, ştiinţifică, istorică, arhivistică sau o altă asemenea valoare, pedeapsa este închisoarea de la unu la 10 ani.
Distrugerea, degradarea sau aducerea în stare de neîntrebuinţare a unei conducte petroliere sau de gaze, a unui cablu de înaltă tensiune, a echipamentelor şi instalaţiilor de telecomunicaţii sau pentru difuzarea programelor de radio şi televiziune ori a sistemelor de alimentare cu apă şi a conductelor magistrale de alimentare cu apă, se pedepsesc cu închisoare de la unu la 10 ani.
Dacă distrugerea, degradarea sau aducerea în stare de neîntrebuinţare se săvârşeşte prin incendiere, explozie ori prin orice alt asemenea mijloc şi dacă rezultă pericol public, pedeapsa este închisoarea de la 3 la 15 ani.
Dispoziţiile prevăzute în alin. 2, 3 şi 4 se aplică chiar dacă bunul aparţine făptuitorului.
Dacă bunul este proprietate privată, cu excepţia cazului când acesta este în întregime sau în parte al statului, acţiunea penală pentru fapta prevăzută în alin. 1 se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate. Împăcarea părţilor înlătură răspunderea penală.
#CIN
*) Curtea Constituţională, prin Decizia nr. 150/1999 (#M6), a stabilit că dispoziţia "cu excepţia cazului când acesta este în întregime sau în parte al statului", prevăzută la art. 217 alin. 6, este neconstituţională.
Ultima modificare: Marți, 26 Iunie 2012
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
Buna ziua,

Scuze pentru deranj. As fi foarte interesat sa va intreb ce consecinta a avut faptul ca ati fost reclamat. Vi s-a dat cumva vreo amenda sau totul a disparut de la sine?

Multe multumiri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pedeapsa pentru distrugere george979 george979 Buna seara acum 2 zile am rupt intentionat oglinda retrovizoare a unei masini am fost dus la politie pentru a da declaratie si am fost trimis acasa . as vrea ... (vezi toată discuția)
Distrugere? mariussika mariussika Buna seara, acum 2 zile am chefuit intr-un bar cu niste baieti cam mult la un moment dat m-am rezemat de un aparat mecanic care a cazut pe jos stricandu-se ... (vezi toată discuția)
Vandalizare masina langa bloc Zatoichi Zatoichi Expun situatia pe scurt. Acum 2 zile seara pe la 21:00 incerc sa parchez dar imi gasesc locul ocupat de un necunoscut. Opresc temporar pe un alt loc cat ... (vezi toată discuția)