avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 739 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

X si y casatoriti de 20 ani,locuiesc cu mama lui x in acelasi imobil,x moare,cei doi soti neavand nici un drept de proprietate,nici copii.Dupa moartea lui x,cei doi frati ai acestuia vor s vanda casa mamei lor in care momentan locuieste si y.Are vreun drept y in aceasta situatie,ca sotie a lui x la mostenire? ce poate s faca in cazul in care va fi data afara din casa?multumesc
Cel mai recent răspuns: Raoul_mw , utilizator 03:02, 28 Iunie 2012
Daca imobilul este exclusiv al mamei lui X, sotia lui X, (Y) nu are drept de mostenire, dar daca imobilul in care a locuit X si Y este cumparat de mama lui X impreuna cu sotul sau (tatal lui X), X are si el drept de proprietate asupra imobilului si deci si Y ar mosteni o cota din acea locuinta.
Calinpetru a scris:

Dupa moartea lui x,cei doi frati ai acestuia vor s vanda casa mamei lor in care momentan locuieste si y.

Nu pot vinde casa mamei lor atata timp cat ea este proprietar. Evident,doar daca e de acord ea sa vanda.

Din pacate,daca respectivul imobil nu face parte din bunurile mostenirii lui X, atunci Y nu are nici macar drept de abitatie.
Ultima modificare: Joi, 28 Iunie 2012
Raoul_mw, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara . am un prieten care a vandut casa actualei lui sotii ... dodorel62 dodorel62 Buna seara . Am un prieten care a vandut casa actualei lui sotii punand o clauza de abitatie viagera asupra intregului imobil existent , fara drept de ... (vezi toată discuția)
Contestare drept abitatie sot supravietuitor danieladam danieladam Buna ziua! Tatăl meu a decedat de curând. Părinții mei erau despărțiți in fapt de mai bine de 4 ani, dar nu divortati. Masa succesorala se ... (vezi toată discuția)
Succesiune kero kero Sotul supravietuitor este amenintat de fratii sotiei defuncte sa vanda garsoniera si sa le dea 1/2 din garsoniera proprietate comuna cu defuncta sotie. In ... (vezi toată discuția)