avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 721 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: SAF-T și facturarea electronică, obligatorii din 2022. Implementare și impact. Lectori: EY România. Joi, 27 Ianuarie, ora 11:00. Rezervă loc și participă → 

Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... CUPON DE PENSIE
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

CUPON DE PENSIE

Am citit pe internet ca pentru cei care primesc pensia pe card bancar nu se mai tiparesc cupoane de pensie si implicit nu mai primim acest act.
Poate sa-mi spuna cineva daca este adevarat acest lucru!


Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 18:48, 4 Februarie 2020
Daca nu ridica cineva talonul de pensie de la posta pe un interval de trei luni, casa de pensie poate sista livrarea pensiei. Se considera ca persoana nu mai este in viata daca nu se semneaza de primire pe talon. Mergeti la casa de pensii si explicati situatia si intrebati ce trebuie facut. Poate ca va trebuie o delegare pentru a ridica taloanele de la posta pentru care sunteti abilitat sa semnati de primire. Nu lasati sa treaca timpul, sa nu aveti surprize neplacute.
raser a scris:

Mergeti de urgenta la Casa de pensii de care apartineti, la Serviciul Plati/contabilitate si intrebati ce se intampla cu taloanele Dvs. Taloanele neridicate de la posta intr-un termen, se returneaza la Casa de pensii. Rezolvati repede problema, altfel s-ar putea sa va treziti ca vi se suspenda pensia, Casa de pensii ne mai avand dovada ca ati primit-o sau ca nu s-a intamplat ceva cu Dvs.


Am ajuns in august 2017, s-a schimbat ceva in legislatie?...Sau tot asa daca 3 luni nu esti la domiciliu sa ridici talonul iti suspenda pensia?
Această prevedere nu se mai aplică. Taloanele nedistribuite se returnează la Casa Judeţeană de Pensii.
Buna ziua!
Mi-am schimbat domiciliul intrun alt judet.
Va rog frumos, stie cineva cum se procedeaza sa primesc talonul de pensie la noul domiciliu?
Trebuie vorbit la casa de pensii sau la posta?
Pensia imi intra pe card.
Nu am nevoie de transfer de dosar sa zic asa, doar cuponul sa mi-l aduca posta la noul domiciliu.
Multumesc!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu se poate asa ceva.
Daca doriti sa va vina cuponul la noul domiciliu, atunci trebuie sa transferati dosarul la noua casa locala .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problemă plicuri la adresă veche icatalin94 icatalin94 Buna ziua, Am o întrebare la care aș vrea un răspuns dacă se poate. Eu stau cu chirie într-o garsonieră. Cel care a stat înaintea mea este pensionar ... (vezi toată discuția)
Cupon pensie zohnermariana zohnermariana As dori sa stiu cum pot primi cuponul de pensie daca am schimbat adresa de domiciliu in alt judet,respectiv am flotant in alt oras si alt judet! Va multumesc! (vezi toată discuția)
Cupon de pensie Georgi11 Georgi11 Am convins-o pe mama ca e mai bine sa-i vina pensia pe card..decat sa stea acasa sa asteptete postasul...Numai ca de 2 luni nu i-a venit cuponul de pensie...La ... (vezi toată discuția)