avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... SESIZARE ITM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

SESIZARE ITM

Buna ziua,
va rog sa ma ajutati cu un sfat.

Am lucrat la o firma de paza, din motive personale am incetat activitatea ca dispecera,facand o cerere de demisie in care am solicitat incheierea activitatii de comun acord.
Problema este ca trag mata de coada in privinta salariului pe care il mai am de ridicat pe o perioada de 25 zile,cu toate ca banii au fost livrati respectivei firme de paza.
In plus, eu nu am primit nici un contract de incadrare,doar l-am semnat la angajare.
Doresc sa precizez ca am lucrat ture de 24 cu 48 si nu mi-au fost platite sporul pentru orele de noapte , si nici cel pt sarbatorile legale.

1. pot face o sesizare la ITM ?
2. va rog sa ma indrumati, pt a-mi face lichidarea la zi ce acte trebuie sa solicit?

Multumesc mult !
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:13, 27 Iunie 2012
Puteti sesiza ITM-ul cu privire la refuzul fostului angajator de a va achita drepturile salariale .. in acelasi timp, puteti promova si o actiune in instanta impotriva acestuia.

La incetarea activitatii trebuie sa primiti:
- decizia de incetare a c.i.m.
- adeverinta de vechime eliberata de catre angajator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate să primesc banii pe turele de noapte și pe sărbătorile legale în care am lucrat dacă patronul m-a dat afară? ContSters160566 ContSters160566 Bună ziua. Am și eu o mare problemă. Luna trecută, am găsit să lucrez ca dispecer la o firmă de pază. Pentru că m-am angajat cu data de 8, am apucat ... (vezi toată discuția)
Ce obligatii au angajatorii ai caror angajati lucreaza in ture 24/48 Kostyka Kostyka Este cunoscut faptul ca in momentul de fata multe societati au obiect de activitate paza unor obiective economice. Unde activitatea este intensa, serviciul de ... (vezi toată discuția)
Contract de munca nerespectat de firma SAUNDU SAUNDU Buna seara,va supun atentiei dvs.o problema care cred ca se intilneste destul de frecvent in Romania. M-am angajat la o firma pe postul de paznic cu un ... (vezi toată discuția)