avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 920 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... executare silita
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

executare silita

in baza legii nr. 85/2006 privind insolventa se atrage raspunderea materiala a fostului administrator. sentinta privind atragerea raspunderii, pronuntata de judecatorul sindic este definitiva+irevocabila si este pusa in executare de catre lichidatorul judiciar prin executorul judecatoresc. dupa o anumita perioada (1 an sa zicem) executorul constata ca debitorul este insolvabil si astfel executarea silita se incheie (pr.vb de insolvabilitate), incasandu-se doar o parte din suma datorata.
conform legii 85 creditorii, dupa inchiderea procedurii, pot sa puna in executare sentinta de raspundere la care am facut referire.
in situatia prezentata vreau sa stiu dak un creditor poate incepe din nou executarea silita (in cadrul termenului de prescriptie) pentru diferenta de suma ramasa neexecutata de catre executor intrucat la acel moment debitorul era insolvabil.
Cel mai recent răspuns: Dan Top , Avocat 07:18, 7 Ianuarie 2009
Da, daca debitorul devine solvabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Competenta executorilor judecatoresti Cristianna Cristianna Buna ziua!Am de executat silit o hotarare judecatoreasca in care o firma ne este datoare 300.000 milioane lei impreuna cu dobanda legala.Firma se afla la 500 ... (vezi toată discuția)
Cum se executa o sentinta de atragere??? MIXAM MIXAM Exista sentinta de atragere a raspunderii persoanelor responsabile promovata in temeiul art. 138 al. 1 lit a, prin care jud sindic a admis in parte actiunea ... (vezi toată discuția)
Cerere in procedura insolventei alexa231980 alexa231980 buna ziua imi poate cineva explica cum se poate introduce o cerere de atragere a raspunderii membrilor organelor de conducere ( art. 138 din legea 85/2006) ... (vezi toată discuția)