avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 606 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Conditii schimbare administrator SRL
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Conditii schimbare administrator SRL

Buna ziua,

In cazul unui SRL cu 3 asociati, asociatul majoritar fiind si adminstrator, care sunt conditiile de schimbare al administratorului, in situatia in care ceilalti 2 asociati (minoritari) nu sunt de acord cu aceasta?
Este necesar votul unanim al asociatilor sau se poate decide cu majoritate de voturi in cadrul Adunarii AGA ?


Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters22713 , utilizator 08:35, 28 Iunie 2012

Asociatul majoritar decide asupra actiunilor si dezvoltarilor firmei.

Ceilalti asociati sprijina financiar si moral (prin increderea pe care o au in acesta) toate actiunile acestuia care sunt puse in practica prin administrator. Faptul ca asociatul majoritar este si administrator este un caz destul de frecvent pentru ca are posibilitatea mai directa de a conduce afacera dupa cum crede de cuviinta.

Daca nu mai sunteti in acord cu asociatul majoritar, solutia cea mai buna este sa va retrageti din firma si sa infiintati o firma care sa aiba directii si dezvoltari dupa propriile conceptii.
Regula de adoptare a hotararilor la SRL este unanimitatea, deoarece acestea sunt societati de persoane unde increderea intre asociati este primordiala, daca in actul constitutiv nu sunt prevazute alte reguli.
Multumesc pentru raspuns.

Asociatul majoritar / administratorul actual doreste aceasta schimbare (numirea unui alt administrator, schimbare cu care ceilalti 2 asociati nu sunt de acord).
In acest caz, se poate convoca AGA si hotari cu majoritate de voturi numirea unui alt administrator?
Mentionez ca actul constitutiv este conform legii, nici o precizare in acest sens.
Ultima modificare: Miercuri, 27 Iunie 2012
delia_enache, utilizator
Este aplicabil art. 192 din Legea nr. 31/1990 a societatilor comerciale, astfel fiind nevoie de o dubla majoritate( se mai numeste regula dublei majoritati): - privind majoritatea partilor sociale care compun capitalul social si numarul de asociati.
Aici ar fi o mica problema, in sensul ca regula dublei majoritati nu poate fi indeplinita. Chiar daca asociatul majoritar detine 65% din parti sociale (ceilalti 2 detinand 25%, respectiv 10%), el este singur.
Asadar e un blocaj...

Alte discuții în legătură

Convocare aga MIXAM MIXAM O societate cu doia asociati : unul detine 0,2% din partile sociale si celallat evident diferenta. Asociatul majoritar este si administrator numit prin actul ... (vezi toată discuția)
Schimbare administrator srl cu doi asociati elena claudia ianasi elena claudia ianasi Buna ziua, Vă rog să îmi spuneți cum poate fi schimbat administartorul unui SRL cu doi asociați. Menționez că unul dintre asociați are ... (vezi toată discuția)
Parti sociale guest13 guest13 Daca infiintez o firma noua (srl) cu inca un asociat (60%-40% eu avand 60% dar celalalt asociat are mult mai mult capital si nu vreau pe viitor sa preia ... (vezi toată discuția)