avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 316 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Convocare AGA
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Convocare AGA

O societate cu doia asociati : unul detine 0,2% din partile sociale si celallat evident diferenta.
Asociatul majoritar este si administrator numit prin actul constitutiv actualizat - insa si-a depus demisia la registru inca din 2008, demisie aprobata la vremea respectiva de judecatorul delegat.
In cererea de furnizare informatii regsitrul comertului a mentionat : administrator XX durata nedeterminata, Demisie din data de ....

Avand in vedere depunerea mandatului trebuie numit un alt administrator, dar asociatul minoritar nu doreste sa semneze nici un document in acest sens.
Prevederile din actul constitutiv sunt urmatoarele : convocarea ad gen decide prin votul reprezenatnd majoritatea absoluta a asociatilor si a partilor sociale, cu exceptia cazurilor in care in actul constitutiv s-au prevazut alte conditii.

asociatul majoritar care detine 4990 parti sociale din 5000 a convocat o aga extraordinara. In cazul neprezentarii asociatului minoritar acesta poate sa decida numirea unui alt administrator? Cum se perfecteaza actul constitutiv actualizat fara semnatura asociatului minoritar?
Cel mai recent răspuns: ContSters161855 , utilizator 23:03, 11 Martie 2011
din cate imi amintesc, pentru ca adunarea extraordinara sa poata lua decizii trebuie sa fie prezenti actionarii care detin minim 50% + 1 din actiunile cu drept de vot (repet, asta imi amintesc din drept comercial - legea soc com)

ceva ce stiu sigur este ca daca la prima adunare nu sunt indeplinite conditiile necesare, se va convoca o a doua, la care NU mai conteaza daca sunt prezenti actionarii care detin 50% + 1, deoarece (dupa cum este si normal) trebuie luate deciziile cat mai rapid

oricum... daca dvs sunteti actionar minoritar detinand 0,2% din actiuni nu veti avea nici un cuvant de spus care sa conteze, ca acest procent este nesemnificativ, iar orice decizie doreste sa o ia cel care detine 99,8% aceea se va lua ;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care sunt drepturile si obligatiile partenerului minoritar si majoritar functie de % detinute? Marius123 Marius123 As dori sa stiu daca legislatia prevede o scala de drepturi (ma refer la luarea deciziei in AGA, in capacitatea de a bloca anumite decizii luate de actionarul ... (vezi toată discuția)
Cesiune de parti sociale elylaryssa elylaryssa As vrea sa stiu ce se poate face in cazul in care unul dintre actionari nu semneaza cesiunea? Actionarul care nu vrea sa semneze detine 5% din actiuni. (vezi toată discuția)
Drept comercial Calinpetru Calinpetru SA 3 actionari.capital social 300 000 lei,actiuni nominative.unul dintre actionari pleaca in excursie,iar in acest timp ceilalti doi convoaca adunarea generala ... (vezi toată discuția)