avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 572 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Care este termenul in care judecatorul sindic trebuie ...
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Care este termenul in care judecatorul sindic trebuie sa anunte Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare si Bursa de Valori intrarea in faliment a unei societati comerciale ?

In cazul unei societati comerciale cotata pe Piata de Capital in cat timp judecatorul sindic trebuie sa anunte Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare si Bursa de Valori intrarea in faliment , pentru ca apoi sa se aduca la cunostinta investitorilor acest eveniment si acea societate comerciala sa fie suspendata de la tranzactionare ?
Nu am vazut acest termen la art. 7 din legea 85/2006 .
Va multumesc pentru raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: Adrian Stoica , Practician in insolventa 14:18, 12 Iulie 2012
Oare nu exista un anumit termen in care sa fie anuntata C.N.V.M. si Bursa de Valori despre intrarea in insolventa a societatii ?? Poate sau nu sa-mi raspunda cineva ??
Administratorul judiciar notifica in conformitate cu art 61
Nu judecatorul sindic
Nu administratorul judiciar ci judecatorul sindic anunta Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare despre desciderea procedurii..
Asa cum scrie la art. 7 din Legea Insolventei 85/2006, in cazul societatilor cotate pe Piata de Capital, notificarea catre Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare despre deschiderea procedurii, se face de catre judecatorul sindic, citez :"(4) In cazul in care debitorul este o societate tranzactionata pe o piata reglementata, judecatorul-sindic va comunica Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare hotararea de deschidere a procedurii.
(5) Formatul si continutul-cadru ale actelor care se publica in Buletinul procedurilor de insolventa si ale dovezii privind indeplinirea procedurii de citare, convocare, notificare si comunicare se stabilesc prin ordin al ministrului justitiei si sunt utilizate, in mod obligatoriu, de toti participantii la procedura.
(6) Notificarile, cu exceptia cazului in care sarcina notificarii apartine altor organe care aplica procedura, si convocarile prevazute de prezenta lege cad in sarcina administratorului judiciar sau a lichidatorului, dupa caz.
Dar NU este mentionat termenul obligatoriu in care trebuie sa se faca notificarea catre CNVM, iar daca judecatorul sindic anunta tardiv CNVM , actionarii care cumpara actiuni in aceasta perioada sunt prejudiciati.
prevedere de la alin 4 trebuie interpretata in corelatie cu alin 1
Prin urmare comunicarea sentintei se face prin publicare in BPI

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cesionare olive olive buna ziua as dori un sfat daca se poate o firma este sub incidenta legii 85. este in insolventa. administratorul vrea sa vanda firma la o alta persoana ... (vezi toată discuția)
Administratorul judiciar sau judecatorul sindic accepta creanta in dosarul de insolventa ? GHEORGHIU RAMIRO GABRIEL GHEORGHIU RAMIRO GABRIEL Cine ar trebui sa aprobe o creanta intr-un dosar de insolventa : administratorul judiciar sau judecatorul sindic ? (vezi toată discuția)