avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 255 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... furt
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

furt

Buna ziua,

va rog sa-mi spuneti cum procedez avand in vedere ca fostul meu sot (de care am divortat in urma cu 1 luna, dar caruia i-am ingaduit sa locuiasca impreuna cu mine si copiii ns in apart fam mele pana isi gaseste alta locuinta) mi-a furat o parte dintre bijuterii, pe care ulterior le-a amanetat si a jucat banii la casino. a recunoscut, l-am amenintat ca fac plangere la politie insa, dupa ce initial a zis ca nu am nici o dovada ca el le-a luat si daca fac plangere sa-mi iau gandul de la a le mai recupera, ulterior a zis ca le va scoate treptat din amanet si mi le restituie...marturisesc ca nu as vrea sa-i fac rau (el mai avand in urma cu ceva ani o condamnare cu suspendare pt furt de la locul de munca), nici nu mai am incredere in cuvantul lui, dar va rog sa-mi spuneti ce variante am pt a-l constrange sa imi restituie toate bijuteriile furate si daca nu fac plangerea acum... o pot face oricand daca voi constata ca nu-si mentine promisiunea?
Ultima modificare: Joi, 28 Iunie 2012
bambi.2010, utilizator
Cel mai recent răspuns: bambi.2010 , utilizator 07:48, 5 Iulie 2012
Plangerea o puteti face in termen de 2 luni de la data la care ati constatat furtul.
Insa, avand in vedere ca ati locuit sub acelasi acoperis la data savarsirii furtului, fapta se incadreaza la furt (intre rude) sanctionata de art. 210 din C.pen.
Dvs. puteti sa faceti plangere la politie si in cazul in care va impacati cu acesta aveti dreptul sa va retrageti plangerea, deci daca o sa depuneti plangerea acum nu ,,o sa-i faceti rau".
Poate afland ca are pe numele sau un dosar penal va urgenta recuperarea si restituirea bunurilor catre dumneavoastra.
Formulati plangere penala pentru furt , conform art.210 c.pen , cum bine ati fost sfatuit de "catalin2382".
Impacarea partilor , prin retragerea plangerii , inlatura raspunderea penala a autorului faptei.
S-ar putea ca dupa prima citare la politie sa va restituie bunurile sustrase sau o parte dintre acestea.
Totusi , daca are acest viciu , este posibil ca bunurile sa nu mai fie la amanet.
Verificati in prealabil pentru a fi sigura la amanetul respectiv - daca puteti - plata comisionului.
Daca reusiti sa identificati casa de amanet unde a dus bijuteriile, puteti sa depuneti plangere penala si sa blocati instrainarea acestora.
Daca puteti sa le rascumparati dvs., chiar daca nu exista plangere penala, puteti cere ulterior, pe cale civila, restituirea de catre sot a sumelor cheltuite pentru recuperarea bijuteriilor.
Ultima modificare: Vineri, 29 Iunie 2012
ContSters241434, utilizator
Inainte de a depune plangerea incercati sa aveti o discutie cu el,dvstra sau chiar o terta persoana care poate fi si un avocat,care sa-i explice implicatiile unei plangeri penale si care eventual sa medieze conflictul.Trebuie sa intelegeti ca in momentul in care depuneti plangere penala tensiunile dintre dvstra si fostul sot se vor marii si acest lucru ar putea avea repercusiuni si asupra copiilor.Recurgeti la plangere penala daca considerati ca ati facut absolut tot ce se putea face si fostul sot chiar nu raspunde la solicitariile dvstra.
va multumesc tuturor pt sfaturi;

cred ca voi mai face un exercitiu de rabdare si voi astepta data primului lui salariu sa vad cum abordeaza situatia (a promis ca la fiecare salariu imi va restitui o parte si pt restul va achita comis pana le scoate pe toate)......ce nu inteleg este in situatia in care voi face plangere cum dovedesc ca el le-a sustras?

Alte discuții în legătură

Buna seara - furt Bogdan_Oprisan Bogdan_Oprisan Am furat din locuinta unui prieten o bijuterie si am dus-o la amanet.Si mama acestuia vrea sa se duca la politie.Ce pot pati?Amanet-ul trebuie sa restituie ... (vezi toată discuția)
Plangere penala furt hemera hemera am facut o plangere penala pentru furt unei persoane care a locuit in casa mea o perioada. mi-au disparut bijuterii si bani, suma fiind foarte mare. daca ... (vezi toată discuția)
Plangere penala ionescu.cristina ionescu.cristina Buna ziua, Va rog frumos explicati-mai si mie ceva. Am facut plangere penala impotriva sotului cu care ma aflu in divort care mi-a furat bunuri din casa si ... (vezi toată discuția)