avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 115 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Plangere penala furt
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Plangere penala furt

am facut o plangere penala pentru furt unei persoane care a locuit in casa mea o perioada. mi-au disparut bijuterii si bani, suma fiind foarte mare. daca recuperez prejudiciul mai pot retrage plangerea? in ce conditii? persoana va mai fi pedepsita? va trebui sa depuna bunurile la politie?
mentionez ca nu vreau sa ajunga la puscarie. multumesc
Cel mai recent răspuns: Marcel Mihalache , Avocat 13:54, 20 August 2013
Potrivit art. 201 C pen, Furtul săvârşit între soţi ori între rude apropiate, sau de către un minor în paguba tutorelui său, ori de către cel care locuieşte împreună cu persoana vătămată sau este găzduit de aceasta, se urmăreşte numai la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.

Împăcarea părţilor înlătură răspunderea penală.


Aceasta inseamna ca in cazul in care va impacati cu faptuitorul, nu se va mai antrena impotriva acestuia raspunderea penala insa depinde si de circumstantele concrete ale savarsirii faptei.
Este perfect adevarat, numai ca articolul la care faceti referire este 210 C.pen., iar art. 201 se refera la perversiunea sexuala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furt din familie midax42 midax42 buna ziua si LA MULTI ANI ! sunt acuzat de sotie ca am furat din casa o suma de bani, 33000 de euro, ce risc in cazul acesta ? (vezi toată discuția)
Bunurile dobandite in timpul casatoriei krisseftika krisseftika Buna seara. As dori sa aflu cui trebuie sa ma adresez in situatia in care bunurile comune dispar din casa? Si cum trebuie sa procedez legal? Va multumesc ... (vezi toată discuția)
Furt! GueRa GueRa In cazul in care nu am depus plangere penala pentru furt in termenul prevazut de lege, respectiv 2 luni, am vreo alta optiune? (vezi toată discuția)