Buna ziua.Lucrez la o firma de transport valori din Bucuresti.In luna Mai in urma unui control inopinant efectuat de catre securitatea firmei am fost gasit fara vesta antiglont si fara spray paralizant.Mentionez ca asa zisa vesta antiglont este de fapt o husa care ar trebui completata cu 2 placi balistice si atunci ar fi intradevar Antiglont.In luna iunie am fost convocat la comisia de disciplina,unde mi sa pus in fata pv de constatare tras la xerox si motivele pt care am fost convocat.Din comisie trebuia sa faca parte 2 persoane dar de fapt nu a fost prezenta decit una care mi-a dat sa dau niste raspunsuri la intrebari.De asemenea nu sa incheiat nici un proces verbal.Intrebarea mea este daca penalizarea este lovita de nulitate asta in cazul ca ii dau in judecata?Va multumesc anticipat pt raspuns.
Decizia de sanctionare este lovita de nulitate absoluta in conditiile prevazute de art.252 alin.2C.mun., si anume:
(2) Sub sanctiunea nulitatii absolute, in decizie se cuprind in mod obligatoriu:
a) descrierea faptei care constituie abatere disciplinara;
b) precizarea prevederilor din statutul de personal, regulamentul intern, contractul individual de munca sau contractul colectiv de munca aplicabil care au fost incalcate de salariat;
c) motivele pentru care au fost inlaturate apararile formulate de salariat in timpul cercetarii disciplinare prealabile sau motivele pentru care, in conditiile prevazute la art. 251 alin. (3), nu a fost efectuata cercetarea;
d) temeiul de drept in baza caruia sanctiunea disciplinara se aplica;
e) termenul in care sanctiunea poate fi contestata;
f) instanta competenta la care sanctiunea poate fi contestata.
De asemenea, lipsa cercetarii disciplinare prealabile duce la nulitatea absoluta a deciziie de concediere.
Va multumesc frumos pt raspuns dar sunt prea multe detalii tehnice si nu am inteles decit ca as avea dreptate.Se poate mai pe intelesul meu?Cu deosebit respect.
Din ce ati posta dvs , reiese ca procedura cercetarii disciplinare nu a fost respectata , fapt pentru care decizia de sanctionare poate fi lovita de nulitate absoluta ...
Revin.Procedurile de securitate ale firmei sunt temei legal de a penaliza intr-un fel sau altul angajatul?In decizia de penalizare sunt trecute tot ce ati enumerat mai sus.Problema mea este daca ma pot agata de urmatoarele:Neintrunirea comisiei,neefectuarea cercetarii prealabile si neincheierea pv?
Va multumesc din nou
Exact, ceea ce va spuneam mai sus .. procedura cercetarii disciplinare nu a fost respectata , fapt pentru care decizia de sanctionare poate fi lovita de nulitate absoluta ...
Concedierea dispusă cu nerespectarea procedurii prevăzute de lege este lovită de nulitate absolută.