avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Probleme la stomatolog
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Probleme la stomatolog

In cazul in care medicul meu stomatolog a facut unele greseli (legate de coroanele dentare ) , greseli pe care mi le a confirmat vizita la un al doilea stomatolog cum sa procedez ? Inca nu mi a fixat coroanele dentare definitive dar orice repros va avea repercursiuni asupra mea- si in plus cine ar mai avea curaj sa mai continue la un astfel de medic? Daca o sa i aduc la cunostinta nemultumirile mele nu o sa mi mai inapoieze radiografiile facute in privat . Dar cel mai important este ca a facut greseli ireparabile. Ii reprosez direct sau fac o plangere?
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 18:35, 30 Iunie 2012
Depinde de modalitatea in care doriti rezolvarea situatiei.

Astfel :

1.Pe cale amiabila , cu reparea problemelor cauzate si pe cheltuiala medicului.
2.Prin formularea unei actiuni civile in pretentii , cu despagubiri si daune morale pentru prejudiciul cauzat(se dovedeste cu probe : interogatoriu , acte , marori , expertiza medico-legala ,a lte probe admise de lege).
3.Plangere penala , dar pentru aceasta trebuie sa dati cat mai multe amanunte cu privire la "greselile" medicului pentru a putea stabili o eventuala incadrare juridica.
4.Sesizari la Colegiul Medicilor si A.N.P.C. central
Ultima modificare: Vineri, 29 Iunie 2012
Radu Gabrian, Mediator
Solicitati radiografiile, sunt proprietatea dvs. Dumnealui isi poate face copii dupa ele, exista aceasta posibilitate.

Acest topic va poate fi de folos:
www.avocatnet.ro/content/for...
Pe cale amiabila , cu rezolvarea problemelor pe cheltuiala medicului dar intrebarea este daca la acelasi medic sau la unul ales de mine ? La acelasi medic oricum nu mi mai lucrez nimic ca nu vreau sa fac septicemie :daca "doamna " doctor scapa pe podea pivotul , il ridica si spune ca l poate repune dupa ce l pulverizeaza cu o solutie(dezinfectant de suprafete ) afirmand ca "l a dezinfectat " si nu i nici o problema , greu de crezut ca cineva isi risca astfel sanatatea .Oricum nu pot demonstra ca i a cazut si l a repus , Si , ca sa fie mai convingatoare il sterge si cu un servetel .
Aceasta este singura greseala ?
Daca da , aveti posibilitatea sa apelati la alt stomatolog si sa sesizati situatia la Colegiul medicilor , la M.S. la ANPC , etc.
Pentru a primi informatii cat mai utile , este bine sa detaliati in ce consta problemele cauzate de medic.
In lipsa detaliilor este greu sa fiti ajutata efectiv.
Nu , acesta este doar un aspect; problema este ca a hotarat sa mi slefuiasca doi dinti , sa le ataseze coroane(intai temporare apoi urmeaza cele definitive), fara a le scoate nervii (dintilor) , desi acei dinti puteau foarte simplu sa fie plombati , nu i a amprentat corect motiv pentru care a slefuit si dintii dupa arcada opusa , lucru neindicat;slefuirea unui dinte si amprentarea se fac in prima sedinta ; in cazul meu , la ultimele doua sedinte s a facut anestezie si a probat coroanele care, evident , nu se potrivesc. Mi a comunicat ca in urmatoarea sedinta o sa mi ataseze lucrarea definitiva . Consecinta ? Sensibilitatea la rece a dintilor slefuiti inutil , vizita la un alt stomatolog care imi comunica ca trebuie sa indepartam si nervii si toate celelalte etape care trebuie parcurse.Dar doamna doctor ma linisteste:dupa ce terminam cu totul, daca va doare la o anumita perioada de timp veniti si va scot si nervii si astfel ne asiguram ca nu mai aveti neplaceri.

Va multumesc pentru raspunsuri !








Alte discuții în legătură

Lucrare dentara gresita florinn86 florinn86 Buna seara. Totul a inceput acum 2 luni , am strans ceva banuti si am zis sa ma duc la dentist sa-mi pun maselele . Am avut nevoie de 2 lucrari dentare ( punti ... (vezi toată discuția)
Malpraxis ioanavog ioanavog Am depus plangere impotriva unui medic la Colegiul Medicilor Dentist. In conditiile in care nu am fost audiata, expertizata ( deci regulamenul de organizare si ... (vezi toată discuția)
Dinte definitiv scos komocz ferenc komocz ferenc Buna ziua.fìicei mele i-a fost scos un dinte definitiv pe motivul ca este cariat si la radiografie rezulta ca dintele permanent nu poate sa iasa.Asta s-a ... (vezi toată discuția)