avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 861 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Probleme la stomatolog
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Probleme la stomatolog

In cazul in care medicul meu stomatolog a facut unele greseli (legate de coroanele dentare ) , greseli pe care mi le a confirmat vizita la un al doilea stomatolog cum sa procedez ? Inca nu mi a fixat coroanele dentare definitive dar orice repros va avea repercursiuni asupra mea- si in plus cine ar mai avea curaj sa mai continue la un astfel de medic? Daca o sa i aduc la cunostinta nemultumirile mele nu o sa mi mai inapoieze radiografiile facute in privat . Dar cel mai important este ca a facut greseli ireparabile. Ii reprosez direct sau fac o plangere?
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 18:35, 30 Iunie 2012
Depinde de modalitatea in care doriti rezolvarea situatiei.

Astfel :

1.Pe cale amiabila , cu reparea problemelor cauzate si pe cheltuiala medicului.
2.Prin formularea unei actiuni civile in pretentii , cu despagubiri si daune morale pentru prejudiciul cauzat(se dovedeste cu probe : interogatoriu , acte , marori , expertiza medico-legala ,a lte probe admise de lege).
3.Plangere penala , dar pentru aceasta trebuie sa dati cat mai multe amanunte cu privire la "greselile" medicului pentru a putea stabili o eventuala incadrare juridica.
4.Sesizari la Colegiul Medicilor si A.N.P.C. central
Ultima modificare: Vineri, 29 Iunie 2012
Radu Gabrian, Mediator
Solicitati radiografiile, sunt proprietatea dvs. Dumnealui isi poate face copii dupa ele, exista aceasta posibilitate.

Acest topic va poate fi de folos:
www.avocatnet.ro/content/for...
Pe cale amiabila , cu rezolvarea problemelor pe cheltuiala medicului dar intrebarea este daca la acelasi medic sau la unul ales de mine ? La acelasi medic oricum nu mi mai lucrez nimic ca nu vreau sa fac septicemie :daca "doamna " doctor scapa pe podea pivotul , il ridica si spune ca l poate repune dupa ce l pulverizeaza cu o solutie(dezinfectant de suprafete ) afirmand ca "l a dezinfectat " si nu i nici o problema , greu de crezut ca cineva isi risca astfel sanatatea .Oricum nu pot demonstra ca i a cazut si l a repus , Si , ca sa fie mai convingatoare il sterge si cu un servetel .
Aceasta este singura greseala ?
Daca da , aveti posibilitatea sa apelati la alt stomatolog si sa sesizati situatia la Colegiul medicilor , la M.S. la ANPC , etc.
Pentru a primi informatii cat mai utile , este bine sa detaliati in ce consta problemele cauzate de medic.
In lipsa detaliilor este greu sa fiti ajutata efectiv.
Nu , acesta este doar un aspect; problema este ca a hotarat sa mi slefuiasca doi dinti , sa le ataseze coroane(intai temporare apoi urmeaza cele definitive), fara a le scoate nervii (dintilor) , desi acei dinti puteau foarte simplu sa fie plombati , nu i a amprentat corect motiv pentru care a slefuit si dintii dupa arcada opusa , lucru neindicat;slefuirea unui dinte si amprentarea se fac in prima sedinta ; in cazul meu , la ultimele doua sedinte s a facut anestezie si a probat coroanele care, evident , nu se potrivesc. Mi a comunicat ca in urmatoarea sedinta o sa mi ataseze lucrarea definitiva . Consecinta ? Sensibilitatea la rece a dintilor slefuiti inutil , vizita la un alt stomatolog care imi comunica ca trebuie sa indepartam si nervii si toate celelalte etape care trebuie parcurse.Dar doamna doctor ma linisteste:dupa ce terminam cu totul, daca va doare la o anumita perioada de timp veniti si va scot si nervii si astfel ne asiguram ca nu mai aveti neplaceri.

Va multumesc pentru raspunsuri !

Alte discuții în legătură

Lucrare dentara gresita florinn86 florinn86 Buna seara. Totul a inceput acum 2 luni , am strans ceva banuti si am zis sa ma duc la dentist sa-mi pun maselele . Am avut nevoie de 2 lucrari dentare ( punti ... (vezi toată discuția)
Malpraxis ioanavog ioanavog Am depus plangere impotriva unui medic la Colegiul Medicilor Dentist. In conditiile in care nu am fost audiata, expertizata ( deci regulamenul de organizare si ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, eu am o problema mai complexa. am avut dureri de masea ... shadowsthol.ann@gmail.com shadowsthol.ann@gmail.com Buna ziua, Eu am o problema mai complexa. Am avut dureri de masea cam 1 saptamana si mi s-a umflat maseaua de minte (abces). Era rosie fata, parea ... (vezi toată discuția)