avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 505 soluții astăzi
LIVE, ACUM Reforma fiscală 2025-2026: Ghid practic pentru noile obligații fiscale
Accesează live evenimentul
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... Prin republicare se modifica textul legilor in cauza?
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

Prin republicare se modifica textul legilor in cauza?

Buna ziua.
As dori sa stiu daca actualizarea si republicarea legilor le modifica tot continutul acestora sau doar completeaza si modifica continutul anumitor articole ?

[Editat - nu mai scrieti va rog cu majuscule, e impotriva Regulamentul de postare si se citeste greu. Multumesc]

Ultima modificare: Vineri, 29 Iunie 2012
Ares-3, moderator
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 09:15, 29 Iunie 2012
Prin republicarea unei legii se face actualizarea acesteia cu modificarile intervenite si se da o noua renumerotare a articolelor astfel incat sa se evite multitudinea de articole cu indice.
Modificarea unui act normativ se face numai printr-un alt act normativ.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchidere autorizatie constructie enachescuadrian enachescuadrian Buna ziua. Am o constructie finalizata la care nu am respectat proiectul initial pe care mi sa eliberat autorizatia de constructie (in autorizatie am P+1 iar ... (vezi toată discuția)
Intrarea in vigoare a legii republicate grigoremusat10 grigoremusat10 O lege republicata, de cand produce efecte, de la data la care s-a facut republicarea in M.O. sau dupa 3 zile de la data republicarii. De exemplu, Legea nr. ... (vezi toată discuția)
Ma poate ajuta cineva? nu prea stiu sa lucrez in saga ela21031984 ela21031984 Lucrez in SAGA si nu prea le stiu prea bine unele lucruri. Ma poate ajuta cineva? [Editat - nu mai scrieti exclusiv cu majuscule, este impotriva ... (vezi toată discuția)