avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 377 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... norma 2 ore
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

norma 2 ore

Trebuie sa schimb la o angajata norma de la 8 ore pe zi la 2 ore pe zi. Norma de baza nu va mai fi la noi. Lucrez in Saga. Nu stiti (babeste intreb) ce contributii nu mai trebuie sa le bifez - ce nu se mai plateste pt un salariat cu o astfel si de norma?
multumesc!!!!!!!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:38, 2 Iulie 2012
Se platesc toate contributiile doar ca toata suma se impoziteaza , nu se mai scade deducerea personala .
Nu exista nicio diferenta la contributii si impozite care se platesc pentru un c.i.m. cu timp partial fata de un c.i.m. cu norma partiala .. astfel , salariu va fi supus acelorasi contributii si impozit prevazute de lege ca si pentru un c.i.m. cu norma intreaga.
@freeelis
Utilizatorul a specificat faptul ca nu mai are norma de baza la acea unitate.Se intelege ca aici norma s-a redus la 2 ore, norma de baza fiind la alta unitate unde poate are cim cu norma intreaga sau cim in timp partial.
Deducerea personala se scade din venitul brut numai la norma de baza. Nu e asa ?
contributiile sunt aceleasi (chiar daca nu beneficiaza de deducere)
ca impozitul este mai mic, sau 0 (rezultat din calcul), asta este alta poveste...
@ zzenovia

Deducerea personala nu este o contributie datorata bugetului de stat ... iar intrebarea se referea la contributii ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract part time irina29 irina29 ma puteti lamuri exact ce presupune un contract part-time. daca eu nu stiu decat la sfarsitul lunii cate ore am lucrat, ce fel de contrat ar trebui sa fac? ... (vezi toată discuția)
Deducere angajat florry_georgiana florry_georgiana Buna ziua, o societate care are un singur angajat, pentru 2 ore zilnic, cu un salariu de 180 ron brut si 150 net poate inregistra deducerea personala de 250 ... (vezi toată discuția)
Declarația 112 Ioan butnariuc Ioan butnariuc Buna ziua! Am întâmpinat o problema la depunerea declarației 112 aferentă lunii septembrie 2022! După depunerea prin eguvernare, recipisa îmi arată ... (vezi toată discuția)