avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1588 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Partaj bunuri comune prin mediere
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Partaj bunuri comune prin mediere

Buna ziua. Am divortat de sotul meu in luna martie. Nu am impartit bunurile pe care le avem si as vrea sa stiu daca suntem amandoi de acord asupra impartirii bunurilor, putem merge la un mediator pentru a nu deschide procesul de partaj? Care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmez?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 18:44, 29 Iunie 2012
la mediator semnati un acord de mediere pe care trebuie sa-l supuneti acordului instantei oricum. Partajul se face la notar sau prin instanta. Acordul puteti sa-l faceti si la un avocat are aceeasi valoare si tot lainstanta mergeti pentru a fi validat.cel mai ieftin este sa redactai acordul la un avocat si , la primul termen sa il depuneti la instanta si vi se restituie taxa de timbru.
Chiar daca facem acest acord, tot trebuie sa platim taxa de timbru, la tribunal?
Nu mai platiti taxa de timbru la judecatorie daca apelati la mediere
putem face acest acord de mediere fara a deschide procesul de partaj? sa facem acest acord si apoi sa il ducem la tribunal.
Pai pentru al duce la „tribunal” trebuie sa aveti o actiune deschisa la respectivul „tribunal”, nu?

Alte discuții în legătură

Care este, din punct de vedere al costurilor, cea mai ieftina varianta de divort? eu12345 eu12345 Buna ziua! va rog frumos, ajutati-ma si pe mine cu raspunsul la intrebarea din titlu! este vorba despre un divort in care este implicat un minor si despre ... (vezi toată discuția)
Taxa timbru partaj doru anghel doru anghel Cum poate cineva sa obtina partajul unui apartament daca nu are bani pt taxa de timbru? Sau hai sa zicem ca ma imprumut, dar sunt sigur ca nu mi se respinge ... (vezi toată discuția)
Divort cu minori si partaj luminitalenuta luminitalenuta buna ziua, am si eu o intrebare.am inaintat actiunea de divort iar luna viitoare ar trebui sa avem prima infatisare. am introdus actiune de divort simpla fara ... (vezi toată discuția)