avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 492 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... loc de munca la primarie
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

loc de munca la primarie

as dori sa stiu daca este legal ca intr-o primarie sotia primarului sa ocupe postul de casiera,si unde as putea face o sesizare cu privire la acest aspect?va multumesc anticipat,[
Cel mai recent răspuns: irina_stirbu2000 , utilizator 21:11, 29 Iunie 2012
Conform art.253 alin.1 Conflictul de interese .(1) Fapta functionarului public care ,in exercitiul atributiilor de serviciu ,indeplineste un act ori participa la luarea unei decizii prin care s-a realizat ,direct sau indirect ,un folos material pentru sine ,sotul sau ,o ruda ori un afin pana la gradul II inclusiv,sau pentru o alta persoana cu care s-a aflat in raporturi comerciale ori de munca in ultimii 5 ani sau din partea careia a beneficiat ori beneficiaza de servicii sau foloase de orice natura ,se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 5 ani si interzicerea dreptului de a ocupa o functie publica pe durata maxima. Deci,aceasta fapta se pedepseste penal,instintand autoritatile competente ,depunand o plangere impotriva functionarului public,asigurandu-va ca se poate demonstra legal,ca exista acest grad de rudenie . Plangerea penala avand ca subiect conflictul de interese ,se poate depune si la o sectie de politie .
Ultima modificare: Vineri, 29 Iunie 2012
Cristina Novac, Consilier juridic
Daca sotia este subordonata ierarhic direct sotului ,potrivit organigramei si a atributiilor din fisa postului ,atunci exista un conflict de interese.Daca nu exista aceasta subordonare ,atunci pot lucra impreuna in aceeasi unitate bugetara.Referitor la servicii sau foloasele materiale ,doar simpla banuiala nu este suficienta,trebuie sa existe dovezi ca sa puteti demonstra aceste fapte.Functionarii publici sunt obligati sa-si faca publica averea prin publicarea declaratiei de avere iar Agentia Nationala de Integritate este indreptatita sa verifice corectitudinea unei astfel de declaratii .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incompatibilitate FBI FBI Sotul este contabil sef intr-o UAT iar sotia este contabil in cadrul aceluiasi compartiment financiar-contabil , amandoi fiind functionari publici . Sunt ... (vezi toată discuția)
Conflict interese responsabil contract membru comisie receptie lucrari wazz wazz Buna ziua ! Avem urmatorul caz: X este responsabil de contract lucrari. La sfarsitul lucrarilor X este trecut in comisia de receptie a calitatii lucrarilor ... (vezi toată discuția)
Incompatibilitate vasea_13 vasea_13 Vreau sa stiu daca exista vreo situatie de incompatibilitate atunci cand 2 soti ocupa in aceeasi comuna functiile de primar si director de scoala (vezi toată discuția)