avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1004 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Hotãrâre judecatoreasca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Hotãrâre judecatoreasca

Buna seara, as dori sa va prezint următoarea speta si poate mă puteți ajuta cu niște răspunsuri, o salariata a fost data afara in urma restructurarilor cert este ca salariata era gravida si a dat in judecată instituția, a câștigat si vreau sa știu ce trebuie sa facă biroul resurse umane privind reincadrarea ei pe postul care la avut insa in organigrama numai este, ii Facem decizia de reincadrare chiar daca postul ei numai exista ii creezi postul prin hotărâre de consiliu, așteptăm pana vine salariata pt a face cerere de reintegrare si sa aducă hotărârea legalizata,ea este încă in creștere copil, ce putem sa Facem in acest caz.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:28, 9 Iulie 2012
Hotararea judecatoreasca poate fi pusa in executare de bunavoie de catre angajator .. nu trebuie sa asteptati sa vina salariata pentru a face cerere de reintegrare ...

Se face decizie de reintegrare, apoi decizie de supendare a c.i.m. ca urmare a intrarii in CCC.
Si decizia de suspendare cu ce data se completează pt ca noi nu avem nimic la dosar ca ea a intrat in creștere copil, nu trebuie sa vina sa ne aducă certificatul de naștere al copilului si mai ales ca după ce a fost data afara ea a beneficiat si de somaj, apoi a intrat in creștere copil, as vrea sa citi mult mai explicit in demersul pe care trebuie sa îl Facem noi ca instituție pt ca lucrurile sa fie ok si pt noi si pt ea. Multumesc frumos.
Si daca ea nu sa prezentat la munca deoarece in urma hotararii jud ea este încă angajata, nu a declarat ca este in creștere copil nu putem sa ii inchidem cim pt absente nemotivate, ca nu s a prezentat la munca.
Pasii ar fi urmatorii:
1. emiterea deciziei de reintegrare in baza hotararii judecatoresti
2. comunicarea deciziei de reintegrare persoanei respective
3. daca nu se prezinta la munca , o puteti ponta absent nemotivat si apoi sa procedati la cercetarea disciplinara a acesteia.

Situatia este mai complexa si depinde si de ceea ce-i doreste angajatorul acelei persoane binele sau raul ... intrucat acesta are mai multe posibilitati de a pune in dezavantaj acea persoana.
Deci putem sa o punem absenta chiar daca ea este in crestere copil.Multumesc frumos freeelis.

Alte discuții în legătură

Care este conditia de reintegrare a unui angajat dupa ce instanta a anulat concedierea? ContSters83715 ContSters83715 Un angajat pe care l-ati concediat obtine in instanta anularea concedierii. Existand o decizie judecatoreasca in acest sens, sunteti obligat sa il ... (vezi toată discuția)
Reintegrare costel58 costel58 In urma castigarii unui proces de concediere s-a dispus reintegrarea pe pozitia detinuta anterior. Ulterior angajatorul,fara sa anunte, activeaza contractul ... (vezi toată discuția)
Reintegrare salariat girbeaionicavioleta girbeaionicavioleta X a fost angajat la societatea noastra dar a fost concediat. Ne-a actionat in instanta si a obtinut hotarare favorabila, reincadrarea pe post plus salariile ... (vezi toată discuția)