avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 708 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Hotãrâre judecatoreasca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Hotãrâre judecatoreasca

Buna seara, as dori sa va prezint următoarea speta si poate mă puteți ajuta cu niște răspunsuri, o salariata a fost data afara in urma restructurarilor cert este ca salariata era gravida si a dat in judecată instituția, a câștigat si vreau sa știu ce trebuie sa facă biroul resurse umane privind reincadrarea ei pe postul care la avut insa in organigrama numai este, ii Facem decizia de reincadrare chiar daca postul ei numai exista ii creezi postul prin hotărâre de consiliu, așteptăm pana vine salariata pt a face cerere de reintegrare si sa aducă hotărârea legalizata,ea este încă in creștere copil, ce putem sa Facem in acest caz.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:28, 9 Iulie 2012
Potrivit principiului restitutio in integrum, prin anularea deciziei de concediere persoana respectiva redevine salariat ... in acest sens, va trebui sa se refaca toate actele .. se anuleaza decizia de intrare in somaj si din somaj in CCC ...
Dl freeelis,conform Art. 80. [efectele anularii concedierii cu privire la salariat]
(1) In cazul in care concedierea a fost efectuata in mod netemeinic sau nelegal, instanta va dispune anularea ei si va obliga angajatorul la plata unei despagubiri egale cu salariile indexate, majorate si reactualizate si cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat salariatul.
(2) La solicitarea salariatului instanta care a dispus anularea concedierii va repune partile in situatia anterioara emiterii actului de concediere.
(3) In cazul in care salariatul nu solicita repunerea in situatia anterioara emiterii actului de concediere, contractul individual de munca va inceta de drept la data ramanerii definitive si irevocabile a hotararii judecatoresti, vreau sa stiu daca noi ca institutie trebuie sa facem decizia de reintegrare inaite de cererea ei de repunere pe post sau o facem dupa ce face salariata cererea de repunere in situatia anterioara emiterii actului de concediere. Multumesc si scuze de insistenta.
Executarea unei hotarari se poate face astfel:
- de bunavoie de catre angajator , fara sa mai astepte vreo solicitare de la fostul angajat

- prin intermediul unui executor judecatoresc , in cazul nu pune in executarea hotararea de bunavoie.

Potrivit art. 371 ind.1 şi urm. din Codul de procedură civilă, o obligaţie stabilită prin hotărârea unei instanţe sau printr-un alt titlu şi care nu este adusă la îndeplinire de bunăvoie de debitor, se face prin executare silită, până la realizarea dreptului recunoscut prin titlu executoriu, achitarea dobânzilor, penalităţilor sau a altor sume, acordate potrivit legii prin acesta, precum şi a cheltuielilor de executare.

In speta, angajatorul poate emite decizia de reintegrarea si pe care o va comunica salariatului respectiva fara a astepta ca acesta sa depuna vreo cerere in acest sens.
Dl freeeelis va rog mai ajutati ma cu un raspuns, anume in intocmirea Deciziei de reintegrare cu ce data se face reintegrarea in functie la data cand o intocmesc, si la ce data trebuie sa scriu ca se anuleaza decizia de concediere cu data care a fost concediat sau tot cu data la care intocmesc decizia, si as mai doeri un model de adresa catre salariat sa se prezinte la munca, sau ii trimit decizia prin posta sau trebuie sa vina el la munca sa o semneze dupa ce ii fac adresa. Multumesc frumos.
Reintegrarea teoretica se face cu data incetarii c.i.m.... iar data emiterii acesteia este data cand ati luat la cunostinta de hotararea instantei de judecata ....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care este conditia de reintegrare a unui angajat dupa ce instanta a anulat concedierea? ContSters83715 ContSters83715 Un angajat pe care l-ati concediat obtine in instanta anularea concedierii. Existand o decizie judecatoreasca in acest sens, sunteti obligat sa il ... (vezi toată discuția)
Reintegrare costel58 costel58 In urma castigarii unui proces de concediere s-a dispus reintegrarea pe pozitia detinuta anterior. Ulterior angajatorul,fara sa anunte, activeaza contractul ... (vezi toată discuția)
Reintegrare salariat girbeaionicavioleta girbeaionicavioleta X a fost angajat la societatea noastra dar a fost concediat. Ne-a actionat in instanta si a obtinut hotarare favorabila, reincadrarea pe post plus salariile ... (vezi toată discuția)