avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 348 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate abonament radio-tv
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

abonament radio-tv

Buna ziua
Am o casa la curte nelocuibila deoarece parintii sunt decedati nu detin aparat radio-tv la aceasta adresa {am aruncat totul casa este goala urmeaza a fi demolata}doresc sa nu m-ai platesc abonament radio -tv pe ceva ce nu am .Ce trebuie sa fac si cui sa ma adresez deoarece am intrebat la posta si Enel si dau din umeri.De ce sa platesc ceva ce nu am?
Cel mai recent răspuns: ilierodica , utilizator 12:25, 4 Septembrie 2012
Formulati doua declaratii (una pentru radio si una pentru tv) ca nu detineti receptoare radio - tv (printati modelele de aici si completati [ link extern ] ).
Temeiul legal este art. 1 alin. 1 din Hotararea de Guvern nr. 977/2003, modificata prin Hotararea de Guvern nr. 1292/2007 si art. 1 din Hotararea de Guvern nr. 978/2003, privind taxa pentru serviciul public de radiodifuziune si televiziune, in care se precizeaza ca persoanele fizice cu domiciliul in Romania care detin receptoare radio/ tv, au obligatia sa plateasca o taxa lunara pentru serviciul public de radiodifuziune si televiziune, cu exceptia celor care declara pe propria raspundere ca nu detin receptoare radio/ tv.
In aceasta situatie am fost si eu.
Initial, pe baza certificatului de mostenitor si a altor acte solicitate de Enel, am semnat contractul de furnizare a energiei electrice, fara a suporta alte costuri.
Ulterior am depus la sediul Enel:
- cererea-tip a Enel pentru adresa de resedinta
- ultimele doua facturi de la adresa de domiciliu
- declaratie
- alte documente solicitate (C.I., certificat de mostenitor, etc.)
Mai tarziu, a fost solutionata de catre Enel solicitarea mea de a primi la adresa de domiciliu facturile.
Va doresc succes.
multumesc pentru ajutor a fost mult mai simplu doar cu buletinul
si am complectat doua declaratii una radio si una tv

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa radio este obligatorie pt apartamentele la care nu locuieste nimeni? Marius Nou Marius Nou Buna ziua! Detin un apartament la care nu mai locuiesc de mai mulţi ani si am instiintat furnizorul de energie electrica de acest lucru pentru a fi scutiti ... (vezi toată discuția)
Obligativitatea platii taxelor radio/tv Meina Meina \\"Conform HG 977/2003 (modificata si completata de HG 1292/2007 si HG 1012/2009) si HG 978/2003 toate persoanele fizice cu domiciliul în România, cu ... (vezi toată discuția)
Audiovizual Consilier juridic Dana Maxim Consilier juridic Dana Maxim Ma confrunt cu urmatoarea situatie: Platesc taxa de radiodifuziune pe persoana fizica. Zilele trecute mi a sosit o instiintare de plata a taxei, pe persoana ... (vezi toată discuția)