avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 695 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale audiovizual
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

audiovizual

Ma confrunt cu urmatoarea situatie:
Platesc taxa de radiodifuziune pe persoana fizica. Zilele trecute mi a sosit o instiintare de plata a taxei, pe persoana juridica. Mentionez ca sediul societatii este la domiciliul meu. Este corect sa platesc de doua ori aceeasi taxa?
Cel mai recent răspuns: Costinel Burca , Contabil 14:26, 23 Septembrie 2009
Aveti contract de furnizare a energiei electrice pe persoana juridica ?

In temeiul art.11 din Hotararea Guvernului nr.977/2003 Societatea Romana de Radiodifuziune a emis precizari pentru aplicarea Hotararii Guvernului nr.977/2003 privind taxa pentru serviciul public de radiodifuziune modificată prin Hotararea Guvernului nr. 1292/2007.

Art.11 Persoanele juridice cu sediul in Romania, inclusiv filialele, sucursalele, agentiile si reprezentantele acestora, precum si reprezentantele din Romania ale persoanelor juridice straine, au obligatia sa plateasca o taxa pentru serviciul public de radiodifuziune.

Art.12 Obligatia de plata a taxei radio pentru toate persoanele juridice nu este conditionata de detinerea receptoarelor radio.

Art.13 Persoanele juridice se pot incadra intr-una din urmatoarele categorii de platitori:

- persoane care nu au salariaţi;
- persoane juridice care intra sub incidenta dispozitiilor art.103 din Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare;
- persoane juridice cu sediul in Romania, inclusiv filialele acestora, precum si sucursalele, agentiile si reprezentantele acestora, precum si reprezentantele din Romania ale persoanelor juridice straine.

Pentru subunitatile fara personalitate juridica ale acestora (punctele de lucru) nu se plateste taxa pentru serviciu public de radiodifuzune .
Ultima modificare: Duminică, 20 Septembrie 2009
Costinel Burca, Contabil
Romania inedita;
Se pare ca este vorba doar de taxa pe radiodifuziune nu de televiziune.
Posibil este legata de autovehiculul frmei care are receptor radio?
N.B.Intamplator pe forum subiectul taxa radio-tv m-a umplut de informatii!
Ultima modificare: Duminică, 20 Septembrie 2009
nucu$, utilizator
Multumesc pentru semnalare !
Am editat !
Ascultam la televizor si cred ca de asta am facut aceasta greseala ! #-o
Servim si o completare:
Prin decizia nr. 2103, din 9 aprilie 2009, in dosarul 1428/33/2008, ICCJ a respins ca nefondat recursul declarat de Guvernul Romaniei si a anulat ca netimbrat recursul formulat de Societatea Romana de Radiodifuziune, in procesul prin care o firma din Cluj a cerut anularea taxei radio-TV.

Potrivit articolului 23 din Legea nr. 554/2004 a contenciosului administrativ, “hotararile judecatoresti definitive si irevocabile prin care s-a anulat, in tot sau in parte, un act administrativ cu caracter normativ sunt general obligatorii si au putere numai pentru viitor.”

Sunt astfel anulate, incepand cu data de 9 aprilie 2009, prevederile cuprinse in articolul 3, alineatul 1 din Hotararile de Guvern nr. 977 si 978 din 2003, astfel ca microintreprinderile care nu detin mijloace tehnice de receptionare a informatiei radio-TV nu vor mai fi obligate sa achite taxa instituita de lege pentru aceste servicii.
Mai multe detalii aici:
www.avocatnet.ro/content/art...
Multumesc pentru raspunsuri.

Alte discuții în legătură

Taxa pentru servicii de radiodifuziune crysenc21 crysenc21 Buna ziua, pe adresa societatii unde sunt administrator a venit o notificare de plata a taxei de radiodifuziune pentru perioada martie-decembrie 2008? ... (vezi toată discuția)
Taxa de radiodifuziune pt. persoane juridice mihacireasa mihacireasa Am primit astazi un telefon la firma de la o doamna care cica suna din partea Serviciului de Radiodifuziune si imi zice ca societatea noastra are de platit ... (vezi toată discuția)
Taxa radio - felicitari! traiasca avocata de la cluj! Dana Marin Dana Marin [b]Felicitari doamnei avocate de la Cluj ca ne-a salvat de cosmarul taxei radio![/b] De-abia azi am aflat, cautind subiectul pe Google. Eu am platit in ... (vezi toată discuția)