avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 192 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Să schimbăm împreună legea Obligativitatea platii taxelor radio/tv
Discuție deschisă în Să schimbăm împreună legea

Obligativitatea platii taxelor radio/tv

"Conform HG 977/2003 (modificata si completata de HG 1292/2007 si HG 1012/2009) si HG 978/2003 toate persoanele fizice cu domiciliul în România, cu excepţia celor care declară pe propria răspundere că nu deţin receptoare radio si/sau TV, au obligaţia să plătească o taxă lunară pentru serviciul public de radiodifuziune si/sau o taxă lunară pentru serviciul public de televiziune.
Sunt scutite de plata taxei lunare pentru serviciul public de televiziune:... Abonaţii reţelelor de radioamplificare (numai pentru taxa radio);..."
Am citat din documentul care prevede obligativitatea taxelor radio/tv pentru a aduce in discutie taxa tv. Daca sunt abonata unei firme de difuzare a programelor tv, firma care plateste la randul ei o taxa lunara/abonat televiziunii nationale, de ce mai suntem obligati sa platim si noi aceasta taxa? Legea care prevede obligativitatea taxei radio/tv este din 2003, de atunci s-au schimbat multe in Romania.
Cel mai recent răspuns: Alina Borza , Avocat 10:16, 13 Februarie 2014
Cata vreme nu utilizati servicii de radio si TV nu aveti obligatia de a achita aceste sume de bani. In instanta sunt multe cauze prin care societatea de radiodifuziune cheama in judecata persoane fizice sau juridice pentru a fi obligate la plata unor sume de bani, insa nu au castig de cauza, tocmai pentru considerentul ca nu poti obligat sa platesti un serviciu pe care nu-l utilizezi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa radio este obligatorie pt apartamentele la care nu locuieste nimeni? Marius Nou Marius Nou Buna ziua! Detin un apartament la care nu mai locuiesc de mai mulţi ani si am instiintat furnizorul de energie electrica de acest lucru pentru a fi scutiti ... (vezi toată discuția)
Taxa pe radio si tv anulata sau nu ? apr0ape_om apr0ape_om Buna ziua , am si eu o nedumerire, am facut o cerere de la scutirea platei taxelor radio si tv pe firma, deoarece nu am tv si nici radio, deci nu beneficiez de ... (vezi toată discuția)
Abonament radio-tv ilierodica ilierodica Buna ziua Am o casa la curte nelocuibila deoarece parintii sunt decedati nu detin aparat radio-tv la aceasta adresa {am aruncat totul casa este goala urmeaza ... (vezi toată discuția)