avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 537 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... DREPTUL DE FOLOSINTA A TERENULUI COMUN
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

DREPTUL DE FOLOSINTA A TERENULUI COMUN

Buna ziua !
Sunt coproprietar tabular a unui imobil format din doua apartamente si teren in cota de 1/2 parte , de peste 10 ani .
Pe terenul comun (curtea imobilului ) , la data dobandarii dreptului de coproprietar au existat si exista si acum diferite anexe gospodaresti extratabulare , care au fost folosite in cota de 1/2 parte . acum un an si ceva in urma unei executari silita , apartamentul vecin si cota de 1/2 parte din teren , a fost vandut prin licitatie publica .

Conform procesului verbal de adjudecare , anexele existente nu au fost adjudecate noului proprietar ( situatia acestora , este mentionata si in raportul de expertiza de evaluare a imobilului , pentru ca am avut un proces de iesire din indiviziune nefinalizata). Mentionez faptul ca anexele in litigiu , se afla pe ternul ce ar reveni dupa iesire din indiviziune noului propriatr (coproprietar ).

Mentionez in continuare ca licitatia a castigat ''creditorul'' printr-o persoana interpusa la a doua licitatie la valoarea de 30% din pretul evaluat (se poate dovedi cu acte ) ulterior acest imobil a fost vandut de mai multe ori .
Nici un proprietar nu m-a lasat sa folosesc anexele gospodaresti ,au interzis sa folosesc intrarea principala in curtea imobilului (imobilul se afla pe intersectia a doua strazi ) mai mult au schimbat portile si incuietoarele acestora , au distrus cutia postala , interzicandu-mi ridicarea corepondentei de la intrarea principala , sau mai mult, distrugandu-le .

Pe moment , conform extraselor c.f. suntem proprietari fiecare pe apartamentul lui si proprietar in cota de 1/2 parte pe teren .
In aceasta situatie am dreptul sa folosec intrarea principala pentru ridicarea corespondentei , sa folosesc cota parte din anexele gospodaresti ?
Va rog cu respect , sa ma ajutati in aceasta problema !
Va multumesc anticipat.

[Editat de moderator - va rog nu mai scrieti cu majuscule, pe langa faptul ca se citeste greu este si impotriva Regulamentului de postare. Multumesc]
Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Iunie 2012
Ares-3, moderator
Fiind proprietar tabular, aveţi dreptul absolut asupra cotei d-voastră din terenul comun.
În primul rând, formulaţi o NOTIFICARE către respectivii coproprietari(aceasta o va formula un executor judecătoresc, nu costă mult) prin care solicitaţi să folosiţi intrarea principală( interzicerea acestui lucru , pentru cota comună, în cazul de faţă, se poate considera abuz de drept), anexele gospodăreşti şi ceeace credeţi şi puteţi dovedi, că sunt proprietate comună. Această notificare, va dovedi buna d-voastră credinţă, în pasul următor şi anume Acţiune în pretenţii (şi cu daune)în instanţă , contra respectivilor coproprietari. Solicitaţi de la Biroul local de cadastru şi un extras de carte funciară de informare, ca să fiţi sigur de ceeace este înscris în C.F. Un avocat !!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ma puteti ajuta ??? SPavel SPavel Buna ziua ! Sunt coproprietar tabular a unui imobil format din doua apartamente cu teren comun in cota de1/2 parte de peste 10 ani , cu utilitati ... (vezi toată discuția)
Creditorul , nelicitand devine proprietar SPavel SPavel Buna ziua ! Sunt coproprietar tabular a unui imobil format din doua apartamente cu teren comun in cota de1/2 parte de peste 10 ani , cu utilitati ... (vezi toată discuția)
Cui sa ma adresez ? SPavel SPavel Buna ziua ! Sunt coproprietar tabular a unui imobil format din doua apartamente cu teren comun in cota de1/2 parte de peste 10 ani , cu utilitati ... (vezi toată discuția)