avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 209 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Inselatorie pe internet
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Inselatorie pe internet

Buna Ziua! De curand mi-am cumparat de pe internet un telefon NOU,dar dupa ce l-am scos din cutie,pe langa faptul ca nu era sigilat,in momentul in care am incercat sa sun de pe el,nu ma puteam intelege cu persoana cealalta din cauza telefonului meu care bazaia ingrozitor.Pe site spunea ca garantia consta in inlocuirea telefonului(eu in colet nu am primit decat factura telefonului,nici urma de garantie) dar sincer eu nu vreau altul,eu imi vreau banii inapoi.Mi-am comandat telefonul acum 2 saptamani si un pic,si vroiam sa il fac cadou.Cei de la firma respectiva au zis ca am sa primesc coletul in maxim 10 zile,si bineinteles ca a trecut mai mult de atat. In cazul returului eu trebuie sa platesc si transportul,de parca eu am vreo vina ca ei isi bat joc de oameni...telefon nou,scos din cutie,sa nu functioneze,si nici nu avea tot ce scria in descriere ca are. Sunt sanse sa imi primesc banii inapoi?
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 12:20, 1 Iulie 2012
Daca le trimit coletul inapoi prin posta,acesta trebuie pus cu plata ramburs sau cum se procedeaza,ca imi este teama ca daca il pun fara ramburs poate ei nu imi mai dau banii inapoi. Din cate stiu daca este cu ramburs ei nu pot ridica acel colet fara sa il plateasca,si eu vreau sa pun ramburs suma care am dat-o eu pe telefon,nu?
Va raspund la al doilea mesaj.
Daca il puneti cu plata ramburs si ei nu il ridica in cateva zile riscati sa il primiti inapoi. Nu este specificata in lege aceasta posibilitate, de expediere cu plata ramburs, nu sunt obligati sa va restituie banii imediat ce primesc coletul iar posta nu tine 30 de zile un colet in magazii.
Prin curier ar fi mai simplu, insa este putin mai scump.

Daca firma este cat de cat cunoscuta, nu vor risca sa aiba probleme cu ANPC nereturnandu-va banii. Aveti grija de chitanta, eventual ambalati telefonul la posta in fatza lucratorului care vi-l preia si scrieti pe mandat ce contine pachetul, inclusiv valoarea reala, pentru a va lua toate masurile de siguranta. Mai mult nu stiu ce as putea sa va spun.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce legi reglementeaza returul banilor clientilor in comertul online astertix astertix Am achizitionat un produs de la o firma din Bucuresti prin intermediul internetului. In discutia preliminara, pe care o am salvata pe calculator, facandu-se ... (vezi toată discuția)
Neintelegere privind produsul oferit denisa89 denisa89 Am si eu o problema..am postat un anunt pe olx, a sunat cumparatorul,am trimis coletul, toate bune. Problema apare a doua zi dupa ce respectivul ridica coletul ... (vezi toată discuția)
Afacere sau catuse ? StoicaMihaiRazvan StoicaMihaiRazvan de curand am primit prin posta romana un colet (plic) in valoare de 37 lei de la nu stiu ce site ... coincidenta a fost ca in urma cu cateva zile comandasem o ... (vezi toată discuția)