avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 783 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Sentinta de condamnare cu aplic.art 81 c.pen.- cand ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Sentinta de condamnare cu aplic.art 81 c.pen.- cand pot redobandi permisul de conducere?

Solutie: Condamnă pe inculpatul x pentru săvârşirea infracţiunilor: - sfidarea organelor judiciare prev. şi ped. de art. 2721 Cod penal, cu aplicarea art. 3201 alin. 7 Cod procedură penală, la pedeapsa de 4 (patru) luni închisoare; - conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei din care face parte vehiculul respectiv, prev. şi ped. de art. 86 alin. 2 din OUG nr. 195/2002, cu aplicarea art. 3201 alin. 7 Cod procedură penală, la pedeapsa de 4 (patru) luni închisoare; - conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge, prev. şi ped. de art. 87 alin. 1 din OUG nr. 195/2002, cu aplicarea art. 3201 alin. 7 Cod procedură penală la pedeapsa de 1 (un) an şi 4 (patru) luni închisoare. În temeiul art. 33 lit. a, b, art. 34 Cod penal aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea de 1 (un) an şi 4 (patru) luni închisoare. Aplică dispoziţiile art. 71, 64 lit. a teza a II-a, b Cod penal. În temeiul art. 81, 82, 71 alin. 5 Cod penal dispune suspendarea condiţionată a executării pedepsei principale şi a pedepsei accesorii pe o durată de 3 ani şi 4 luni. Atrage atenţia inculpatului asupra dispoziţiilor art. 83 şi art. 84 din Codul penal care prevăd revocarea acestui beneficiu şi executarea în întregime a pedepsei în cazul săvârşirii unei infracţiuni, cu intenţie, în cursul termenului de încercare sau în cazul neexecutării, cu rea-credinţă, a obligaţiilor civile stabilite prin hotărârea de condamnare. Cu recurs în termen de 10 zile de la pronunţare. Pronunţată în şedinţa publică din 27 iunie 2012.
NU AM INTELES PE CAT TIMP M=IA LUAT PERMISUL? SI CE TREBUIE SA FAC
Cel mai recent răspuns: aacris , utilizator 19:31, 23 Iulie 2012
Daca nu iti convine sentinta poti sa faci recurs in 10 zile de pronuntarea primei decizii. Desi eu nu cred ca o sa obti ceva mai mult avand in vedere infractiunile comise. Oricum, permisul nu o sa poti sa ti-l mai recuperezi pentru ca a fost anulat. Si ca sa dai pentru unul nou trebuie sa astepti 1 an de la data ramanerii definitive a pedepsei.
multumesc dar daca dau pt o alta categorie ce nu am avuto pana acum pot?
aacris a scris:

(...)pot?

Nu.

Art. 33. – (1) Persoana care solicita examinarea în vederea obtinerii permisului de conducere trebuie sa îndeplineasca urmatoarele conditii:
....
e) sa nu fi fost condamnata, prin hotarâre judecatoreasca ramasa definitiva, pentru o infractiune la regimul circulatiei pe drumurile publice sau de omor, lovire ori vatamare cauzatoare de moarte, vatamare corporala grava, tâlharie sau de furt al unui autovehicul;
f) în cazul în care a fost condamnata printr-o hotarâre judecatoreasca definitiva, pentru una din infractiunile prevazute la lit. e) sa faca dovada ca îndeplineste conditiile prevazute de art.116 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr.195/2002, republicata pentru prezentarea la examen în vederea obtinerii unui nou permis de conducere.
acum politistul mi-a facut recurs cu art 272 ind 1 cp ce se poate intampla

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lamuriri sentinta mircea_av mircea_av Condamnare Solutie: Condamnă inculpatul A.C, pentru săvârşirea infracţiunii prev. şi ped. de art. 87 alin. 1 din OUG 195/2002, republicată, cu ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla cu permisul meu? aiurica aiurica lutie: Dec.217/ - Admite recursul declarat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Buftea. Casează, în parte, sentinţa penală nr. 451/04.10.2012 a ... (vezi toată discuția)
Infracþiuni privind circulaþia pe drumurile publice (o.u.g nr. 195/2002) art. 87 al. 1 din o.u.g. 195/2002 ciprian121 ciprian121 Va rog frumos, daca ma poate ajuta cineva cu un raspuns. Astazi am avut procesul, hotararea suna cam asa: Solutia pe scurt: Condamnă pe inculpatul pentru ... (vezi toată discuția)