avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 388 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie crestere copil

Buna ziua! In cazul in care insarcinata fiind sunt angajata cu jumatate de norma(4 ore) am dreptul la indemnizatie crestere copil? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: georgi_14 , utilizator 13:39, 2 Iulie 2012
Acordarea indemnizatiei pentru cresterea copilului nu este conditionata de durata timpului de munca - norma intreaga sau timp partial - ci de realizarea in ultimului an anterior datei nasterii copilului timp de 12 luni de venituri supuse impozitului pe venit sau daca v-ati aflat intr-una sau mai multe din situatiile asimilate prevazute de art.2 alin.5 din OUG nr.111/2010.
Aveti dreptul, legea nu face nici o diferenta intre norma intreaga de munca si norma part-time, atata timp cat indepliniti conditia stagiului de cotizare de 12 luni.
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! am avut pana de curand 2 joburi, unul cu norma intreaga, ... Danna121490 Danna121490 Buna ziua! Am avut pana de curand 2 joburi, unul cu norma intreaga, iar celalalt part-time(12 ore/luna), Am fost nevoita sa imi dau demisia de la locul de ... (vezi toată discuția)
Cum pot beneficia de ccc? C.Geta C.Geta buna ziua.lucrez de cateva luni la o s.c insa doar de la 1.09 cu cim.in 23octombrie m-am operat si acum sunt in concediu medical.pb e ca dl patron nu are ... (vezi toată discuția)
Beneficiez de indemnizatie daca am lucrat part time ( 1h/ zi)? IleanaCM IleanaCM Buna ziua! Lucrez part time, cu contract de 1h / zi de cateva luni iar de curând am aflat ca sunt însărcinată. Pot beneficia de ... (vezi toată discuția)