avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 211 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Contributii obligatorii in cazul unui birou de mediator
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Contributii obligatorii in cazul unui birou de mediator

Buna ziua,
Am deschis in luna august 2013 un birou de mediator. In prezent nu realizez venituri din alte surse. Venitul declarat la finante a fost de 100 lei pentru acest an , avand in vedere ca activitatea este la inceput. Am facut contract cu Casa de Sanatate si am platit contributie pentru suma declarata .
Cum trebuie sa procedez pentru contributia la pensie? Avand in vedere venitul declarat sunt obligata sa inchei contract cu Casa de Pensii?Trebuie sa fac completez declaratia 600 la finante ? Nu as vrea sa am probleme cu fiscul.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Lentian , utilizator 11:06, 24 Septembrie 2013
Veti completa si depune direct la finate declaratia 600 cu venitul asigurat care difera de cel estimat in declaratia 220 si, pentru acest an, acest venit lunar sa nu fie mai mic de 741 lei.
Aceasta este o obligatie care rezulta din lege? Daca da, din care?
Aparent va fi o contradictie intre cele doua declaratii.... in una scrie ca persoana realizeaza un venit de 20 de lei pe luna si in alta 741.

Din cate stiu eu NU datoreaza contributia la pensii:
Contribuabilii al caror venit net anual, respectiv valoarea anuala a normei de venit, dupa caz, raportat la cele 12 luni ale anului, este sub 35% din castigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurarilor sociale de stat ( 35% x 2117 = 741 lei)

Ultima modificare: Luni, 23 Septembrie 2013
Bojan I.M., Mediator
Am fost la finante si mi s-a spus ca nu sunt obligata sa contribui avand in vedere venitul estimat lunar, adica sub 741 lei. Pot contribui daca vreau .
Multumesc pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare plata cas si completarea decalaratiei 600 cflorin24 cflorin24 Buna ziua. Daca se poate as dori sa obtin raspuns la 2 intrebari. Pentru Intreprindere Individuala,impozitare sistem real, cu incepere activitate in 2012 ... (vezi toată discuția)
Contributii asigurari sociale pfa la norma de venit lmparalescu lmparalescu PFA la norma de venit depune declaratia 600? Daca da, ce trece la \\"venitul baza de calcul\\"? - venitul de la norma de venit, sau ... (vezi toată discuția)
Contributii datorate de pfa adicris adicris Buna ziua, as vrea sa dechid un pfa. Ce contributii ar trebui sa platesc la stat, cand si ce suma ar presupune acestea. (vezi toată discuția)