avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 755 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... inregistarea actelor aditionale la CIM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

inregistarea actelor aditionale la CIM

De la data de 01.04.2009 am lucrat la acelasi angajator in calitate de pensionat de invaliditate gr.III cu drept de munca de 4 ore/zi. La data de 31.03.2009 s-a incheiat un act aditional la CIM prin care se specifica ca “se continua activitatea in baza contractului de munca initial cu modificarea programului de munca de la 8 la 4 ore/zi” cu mentinearea salariului avut pana la acea data. CIM initial (din 2006) are pe el viza ITM, dar noul act aditional nu are nici o dovada ca ar fi fost inregistrat la ITM. Mentionez ca la acea data (aprilie 2009) angajatorul tinea la sediul sau carnetele de munca. Situatia este urmatoarea: Casa de pensii a constatat ca in raportarile lunare ale angajatorului eu figurez cu 8 ore/zi, drept pentru care a emis o decizie de recuperare a drepturilor incasate necuvenit pe perioada cat am mai lucrat ca pensionar.
Intrebarea este : CINE SE FACE VINOVAT PENTRU CEEA CE MI SE INTAMPLA?
La contestatie, instanta mi-a dat dreptate. Casa de pensii a facut recurs care a fost admis, iar eu sunt bun de plata timp de aproape 4 ani de acum incolo.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:38, 2 Iulie 2012
Angajatorul se face vinovat de situatia dvs.. trebuia sa modifice in raportari durata timpului de munca de la 8 ore/zi la 4 ore/zi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare pensionar invaliditate grad iii full time(!?). alex12345 alex12345 Buna ziua, Am avut angajata o luna, initial cu norma intreaga, o persoana incadrata cu invaliditate grad III cu drept de munca partial-lucru pe care l-a ... (vezi toată discuția)
Cum poate completa un carnet de munca??? Gianina - Claudia Gianina - Claudia Am nevoie de ajutor, sfat din partea celor ce au avut astfel de situatii. Voi expune cat mai explicit cu putinta speta: Un angajat are contract de munca ... (vezi toată discuția)
Greseala inregistrare carnet munca ioasaf ioasaf Buna ziua! Vreau sa va prezint si eu o situatie mai delicata.Un coleg a avut un contract de munca pe perioada determinata pana in 01.09.2007 .In carnetul de ... (vezi toată discuția)