avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 192 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajare pensionar invaliditate grad III full time(!?).
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajare pensionar invaliditate grad III full time(!?).

Buna ziua,

Am avut angajata o luna, initial cu norma intreaga, o persoana incadrata cu invaliditate grad III cu drept de munca partial-lucru pe care l-a ascuns prin neprezentarea carnetului de munca la semnarea ctr; in urma unui fals grosolan si-a modificat prima pagina a contractului, si a trecut incadrare cu 4 h/zi, insa in continuare nu a adus carnetul de munca. Drept pt care, as dori sa sesizez pe langa organele de politie pt fals inselaciune, abuz de incredere, etc, si casa de pensii. Unde pot anunta ca a lucrat 8 ore, desi nu avea dreptul LEGAL? ()casa de pensii, sau ce alte autoritati?
Precizez ca apelez la acest lucru deoarece distinsa doamna mi-a facut plangere penala, in ciuda faptului ca desi a adus prejudicii grave societatii am lasat-o in pace, considerand ca ....e prea batrana sa o tarai prin tribunale si pe la parchet...ea insa nu a inteles...va rog se poate sa ma ajutati?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: alex12345 , utilizator 15:39, 24 Mai 2010
1. Daca este vorba de o pensionara pentru invaliditate de gr.III,se va autosesiza Casa de Pensii, in baza declaratiilor lunare facute de dvs..
2. Pe baza CNP ea va fi depistata si Casa de Pensii va lua masurile legale (i se va imputa pensia incasata ilegal si penalizarile aferente).
Ultima modificare: Duminică, 23 Mai 2010
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
Multumesc pentru raspuns,
totusi, am mentionat mai sus, dna a avut grija sa indeparteze urmele si sa fie in cele din urma in acte cu 4 ore/zi. iar in realitate a muncit 8 ore. vreau sa sesizez casa de pensii cu privire la acest aspect, cu toate ca dumneai sustine ca ma poate acuza de abuz de ore suplimentare...paradoxal, nu?
1.O fi modificat ea CIM, exemplarul ei, dar la dvs. in dosarul ei de la Personal si la ITM se mai afla cate un exemplar. Nu le-o fi modificat si pe acelea (!?).
2. Asa ca nu vad ce sa reclamati la Politie. Lasati-o pe ea sa suporte consecintele faptei sale.
3. Dvs. ati putea sa faceti o scrisoare la Casa de Pensii in care sa spuneti despre ce este vorba, asa cum ati spus aici.
4. Ii puteti inceta CIM si scapati de ea.
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistarea actelor aditionale la cim teddy2002 teddy2002 De la data de 01.04.2009 am lucrat la acelasi angajator in calitate de pensionat de invaliditate gr.III cu drept de munca de 4 ore/zi. La data de 31.03.2009 ... (vezi toată discuția)
Sunt incadrata in gradul iii de invaliditate. pot sa lucrez 4 ore/zi pana la primirea deciziei de pensie? corneliah corneliah Am si eu o intrebare la care va rog sa-mi dati un raspuns : Mi-am depus dosarul la casa de pensii impreuna cu decizia medicala de incadrare in gr.III de ... (vezi toată discuția)
Abuz din partea angajatorului? kadet18 kadet18 buna ziua am si eu o problema in sensul ca lucrez la o societate din anul 2000,iar in lina martie 2008 am fost pensionat cu gr3 ,moment in care am continuat sa ... (vezi toată discuția)