avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 446 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Contributia lunara pentru pensia privata obligatorie ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Contributia lunara pentru pensia privata obligatorie in timpul concediului de crestera copilului.

Buna seara!
Pe timpul cat te afli in concediu de cresterea copilului, trebuie platita contributia lunara (2%) catre Societatea cu care s-a semnat contractul pentru pensia privata obligatorie? Daca da, cine trebuie sa plateasca aceasta contributie?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters136493 , utilizator 22:47, 2 Iulie 2012
Perioada de ccc constituie perioada asimilata stagiului de cotizare in vederea stabilirii drepturilor de pensie in sistemul public ,de aceea pt. aceasta perioada din indemnizatia de cc
nu se retine si vireaza contributia de 10,5%din care se tragea lunar si procentul pt. pensia privata.
De aceea,pt. pensia privata obligatorie,nu mai pleaca lunar pe perioada ccc nici aceasta contributie,ar trebui sa depuneti dvs. lunar suma reprezentand contributia la fondul de pensii la care ati aderat,pt. a avea continuitate .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cotizatie pensie facultativa, vechime in specialitate - concediu pentru cresterea copilului florentina_cfm florentina_cfm Va rog sa-mi spuneti daca pe perioada concediului de crestere a copilului pana la varsta de 2 ani se retine si varsa cotizatia de pensie pentru pilonul de ... (vezi toată discuția)
Pensie privata in cic anny anny Am fost in concediu ingrijire copil. Am primit scrisoare de la aviva, pt pensia privata in care ma anunta cat am in cont, si din care rezulta ca in lunile in ... (vezi toată discuția)
Ccc reprezinta stagiu de cotizare pt calcularea indemnizatiei de somaj? daniela preda daniela preda sunt un nou utilizator al forumului, sunt intr-o situatie delicata.Am fost concediata la inceputul lunii iulie in baza art.65 alin 1 din CM si conform ... (vezi toată discuția)