avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 209 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Scoatere minor din tara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Scoatere minor din tara

Buna ziua, am doua intrebari.Am o fetita pe care o cresc singura, este in custodia mea prin hotarare judecatoreasca, pentru a iesi din tara cu ea am nevoie de imputernicire sau prezenta tatalui la vama sau este suficienta hotararea judecatoreasca?Aceasta trebuie sa fie tradusa in alta limba decat romana?Eu am avut domiciliul in Bistrita, acolo am nascut iar acum am domiciliul in Oradea, fetitei unde pot sa-i fac pasaportul?In localitatea unde am domiciliul stabil sau unde s-a nascut?Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 14:46, 3 Iulie 2012
Daca aveti hotarrae judecatoreasca prin care minorul va este dat in crestere si educare nu aveti nevoie de acordul tatalui pentru a scoate minorul din tara daca acesta calatoreste cu dvs. Daca minorul nu calatoreste cu dvs , cel care va calatori cu minorul are nevoie de o declaratie acord din partea dvs pentru a isi cu minorul din tara si cazier judiciar.
Pasaportul il faceti la oranele competente unde aveti dvs domiciliul, caci domiciliul minorului este acelasi cu al dvs.
Pasaportul se poate face in localitatea de domiciliu.
Chiar daca este in custodia dvs copilul va trebuie o procura de la tata. Procura este necesara si pentru emiterea pasaportului daca tatal nu va fi prezent acolo.
Procura s-ar putea sa fie necesar a fi tradusa in engleza
Daca in hotarare este clar specificat ca minorul este dat in crestere si educare mamei nu este nevoie de acpordul tatlui. Iar Sentinta sau orice acord de iesire din tara al minorului nu se face decat in limba romana, deoarece numai la vama din Romania se verifica acest lucru. Nu trebuie tradusa.
Daca autoritatea parinteasca este exercitata in comun, atunci aveti nevoie de acordul tatalui.

Nu este vorba de procura, deoarece copilul nu este lucru si nu este vorba de indeplinirea unor acte juridice, deoarece procura la asta se refera, ci de o declaratie acord si numai in conditiile enuntate in cele doua mesaje ale mele.
Pentru obtinerea pasaportului va trebuie insa procura din partea tatalui pentru a-i se elibera pasaport minorului sau prezenta acestuia la organele competente.
Ultima modificare: Marți, 3 Iulie 2012
ContSters250994, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesire din tara cu minorul Hildegarde Hildegarde Buna seara Am o nelamurire in ceea ce priveste posibilitatea de a iesi din tara Am o fetita in varsta de 5 ani rezultata dintr-un concubinaj recunoscuta de ... (vezi toată discuția)
Sentinta necesara la iesirea din tara cu copilul trebuie tradusa? rpc rpc Buna ziua, Copilul minor este in custodia mea, prin sentinta judecatoreasca definitiva si irevocabila. Pentru a iesi din tara cu copilul am nevoie de ... (vezi toată discuția)
Hotararea de divort in anglia lauragabriela2004 lauragabriela2004 Buna ziua! Ma numesc Laura.Acum 1 saptamana am primit hotararea de divort-eu casatorindu-ma aici in Anglia si tot aici am rezolvat cu divortul. As vrea sa ... (vezi toată discuția)