avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 212 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... rezolutiune vicii ascunse.pret simulat.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

rezolutiune vicii ascunse.pret simulat.

un prieten a cumparat un teren.
a incheiat la momentul cumpararii act autentic,cu pretul declarat de x.
acest pret declarat nu a fost cel platit in realitate.
pretul real a fost cel cuprins intr-un antecontract de vanzare cumparare,incheiat anterior, la acelasi notar ,si care a fost cam de 3 ori mai mare.
dupa un timp ,a introdus cerere de rezolutiune a contactului pentru vicii ascunse(teren neconstruibil).
in apel ,s-a casat hotararea din prima instanta(care invoca intervenirea prescriptiei) pentru ca in urma audierii unui martor(care daduse numai o declaratie scrisa, in prima instanta) s-a constatat ca nu am putut cunoaste faptul ca era neconstruibil si ca acest fapt a fost ascuns cu viclenie.
intrebarea mea este urmatoarea:in cazul unei hotarari favorabile ce suma ii va fi restituita reclamantului:cea din contract(mincinoasa) sau cea din antecontract(reala dar nedeclarata).
cerere de chemare in judecata nu pomeneste de nici o suma de bani ci de ,,pretul vanzarii.,, si daune
cum ar trebuii sa procedeze?moral vorbind ,imi dau seama ca si-a asumat un risc in momentul declararii false dar ...e vorba de bani multi!!1
Va multumesc!
Cea din contract. Pretul vanzarii e pretul din contractul de vanzare-cumparare.
Daca pretul mincinos nu a fost platit si apoi incasat, atunci cum sa fie obligat la o suma ce nu a fost platita?
poate am fost neclara: au incheiat un antecontract cu pretul care ulterior a si fost platit in realitate insa ,la notar ,au declarat o suma de 3 ori mai mica.
vanzarea cumpararea a fost incheiata in febr 2008.In ceea ce priveste intervenirea unei pedepse de natura penala(evaziune?!)...este posibil?
La acest moment poate sa se ,,autodenunte,,in sensul in care sa recunoasca faptul ca pretul platit in realitate a fost cel mentionat in antecontract si nu cel din contract si sa invoce nulitatea absoluta a contractului?in acest caz exista posibilitatea sa i se restitue pretul platit in realitate?la ce consecinte penale sau de alta natura s-ar supune?
inca o data, multumiri celor ce mi-au raspuns!
va rog sa ma iertati pentru evidentele greseli de ortografie!

Alte discuții în legătură

Contestatie la executare, simulatie contract imprumut av.danabuzgau av.danabuzgau Buna ziua, am nevoie de pareri in urmatoarea speta: A - vanzator si B - cumparator incheie un antecontract de vanzare cumparare imobil - casa, fiind ... (vezi toată discuția)
Rezolutiune sau nulitate danamihaela danamihaela In anul 2008 am cumparat doua parcele de teren,numite in continuare P2 si P4 Parcelele proveneau dintr-un lot mai mare si au fost dezmembrate la cererea ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare cumparare onicutza onicutza buna ziua!asi putea ataca in instanta,un act de vanz-cump daca nu am primit banii.in act scrie ca i-am primit.dar nu e asa.am destui martori care pot sustine ... (vezi toată discuția)