avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Evaziune
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Evaziune

Ce se intampla daca in urma unui control s-a stabilit evaziune. Este specificat in legislatie ca la evaziune se confisca integral veniturile obtinute din aceasta activitate .
Cel mai recent răspuns: avvalentina , utilizator 19:06, 3 Iulie 2012
Art.11 din Legea nr.241/2005 pentru prevenirea si combaterea evaziunii fiscale :
În cazul in care s-a savarsit o infractiune prevazuta de prezenta lege, luarea masurilor asiguratorii este obligatorie.

Măsurile asiguratorii sunt măsuri de constrângere reală şi constau în indisponibilizarea, până la soluţionarea definitivă a cauzei penale, a bunurilor şi veniturilor aparţinând învinuitului, inculpatului sau părţii responsabile civilmente, în vederea asigurării reparării pagubei cauzate prin infracţiune, precum şi pentru garantarea executării pedepselor pecuniare.
Fapta de evaziune fiscala nu se stabileste in urma unui control. Urmarea a acestuia se identifica elemente care sunt specifice acestei infractiuni, rezultatele controlului fiind trimise organelor abilitate sa efectueze cercetarea penala.
Cu privire la bunuri asa cum v-a spus @freeelis se vor lua masuri asiguratorii.
Nu dati prea multe amanunte dar va sfatuiesc sa consultati un avocat.Daca ar fi vorba de fals in inscrisuri sub semnatura privata va informez ca nu este incriminat in actualul cod penal.
Ultima modificare: Marți, 3 Iulie 2012
avvalentina, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procesul verbal de indisponibilizare romanu23 romanu23 In baza carui art. din C.p.p. se face indisponibilizarea unui auto.? Si cine o poate dispune? (vezi toată discuția)
Sechestru asigurator ;urmarire penala pentru evaziune fiscala . gabriellapreda gabriellapreda Buna ziua. Sotul meu,administratorul unei firme , este urmarit penal pentru evaziune fiscala ,motiv pentru care s-a instituit sechestru asigurator pe ... (vezi toată discuția)
Masura sechestrului asigurator dincagina dincagina Buna Acum aprox 1 luna si jumatate s-a dispus prin ordonanta emisa de catre procuror, masura sechestrului asigurator asupra unu bun aflat in proprietatea ... (vezi toată discuția)