avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 706 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... militari angajati pe contract limitat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

militari angajati pe contract limitat

eu am fost s.g.v. pe baza de contract de 4 ani si citind legea somajului,art 17,lit d am asteptat ca la incetarea de drept a contractuluisa intru in somaj pana la gasirea unui nou loc de munca deoarece actualul nu-mi oferea posibilitati de evolutie....numai ca am aflat cu stupoare ca datorita unor legi(nu stiu care) nu se mai platea cotizatia pentru somaj pentru militari sin 01.01.2011,asa ca nu ma mai incadram in conditiile acordarii somajului si nimenki nu a stiut sa explice de ce se bat cap in cap anumite articole si cum ar putea calcula indemnizatia,asa ca intrebarea mea este generala deoarece se apropie data cand foarte multi s.g.v. isi vor inceta contractul la termen din cauza limitei de varsta...MILITARII ANGAJATI PE BAZA DE CONTRACT PRIMESC AJUROR DE SOMAJ LA TERMINAREA ACESTUIA?...daca da,in conditiile caror legi si articole?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:04, 3 Iulie 2012
Legea nr.384/2006:
Art. 19 [1]
(1) Soldaţii şi gradaţii voluntari care au fost trecuţi în rezervă sau scoşi din evidenţele militare în baza prevederilor art. 45 alin. (1) lit. a)-e), g), h) şi m) beneficiază de măsurile de protecţie socială şi reconversie profesională, în condiţiile prevăzute de legislaţia în vigoare pentru cadrele militare.
....


Art. 45
(1) Soldaţilor şi gradaţilor voluntari le încetează contractul şi sunt trecuţi în rezervă sau scoşi din evidenţele militare, după caz, în următoarele situaţii:
a) la împlinirea limitei de vârstă în serviciu, stabilită prin ordin al ministrului apărării;
b) la expirarea termenului contractului, în situaţia în care nu sunt posibilităţi de reînnoire din cauza reducerii funcţiilor ca urmare a desfiinţării, restructurării sau a dislocării unităţii;
c) când sunt clasaţi inapt pentru serviciul militar de către comisiile de expertiză medico-militară;
d) când sunt clasaţi apt limitat de comisiile prevăzute la lit. c);
e) pentru motive sau nevoi ale Ministerului Apărării;
.....
g) la expirarea termenului contractului, în situaţia în care una dintre părţi nu mai optează pentru reînnoirea contractului;
h) când nu mai îndeplinesc criteriile specifice, stabilite prin ordin al ministrului apărării, pentru ocuparea funcţiei;
.......
m) la data retragerii motivate a avizului de securitate specific clasei sau nivelului de secretizare a informaţiilor la care urmează să aibă acces, de către autorităţile competente;


In baza acestor articole , beneficiati de somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contractul de munca! soso27 soso27 vreau sa intrerup contractul de munca cu armata,nu stiu cum pot desi f multra lume spune ca se poate face conducerea unitatii unde sunt incadrat neaga acest ... (vezi toată discuția)
Acordare ajutor de somaj anastasiaanastasia anastasiaanastasia Buna ziua. In ce conditii de incetare a Contarctului Individual de Munca se acorda ajutorul de somaj? As dori sa stiu daca ajutorul de somaj se acorda numai ... (vezi toată discuția)
Drept la pensie militara! sau nu.!? Guilermo Guilermo Buna ziua, as dori sa va adresez o intrebare.., in speranta ca cineva ma poate ajuta sa inteleg anumite lucruri legate de acordarea pensiei militare. Legea ... (vezi toată discuția)