avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... pot beneficia de concediu postnatal,daca nu am dreptul ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

pot beneficia de concediu postnatal,daca nu am dreptul la indemnizatie?

am fost anuntata de la locul de munca ca trebui sa-mi dau demisia sau imi vor desface contractul de munca,prin neprezentarea la munca,dupa ce in urma cu trei luni am nascut un baietel.Mi s-a comunicat ca nu am stagiul de contributie complet,respectiv mai am nevoie de o luna si jumatate pentru a avea stagiul complet, de aceea nu pot pot beneficia de indemnizatia de crestere copil si nici de concediul de crestere copil.Intrebarea este : pot intra in concediul de crestere copil fara sa beneficiez de indemnizatia de crestere copil,ma pot da afara daca eu nu-mi dau demisia?Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: ContSters136493 , utilizator 13:26, 7 Iulie 2012
Suspendarea se face dupa aprobarea ccc ,dar in cazul prezentat este vorba nu despre suspendare ca atare,ci tocmai despre aprobarea pt. acest tip de concediu care se da doar in conditiile descrise de OUG111/2010.
Angajatorul nu este obligat sa-i aprobe angajatului sau concediul pt. cresterea copilului ,in conditiile in care acesta nu indeplineste conditiile pt. acordare.
Pe de alta parte, este normal ca in continutul art.51al(1)lit.a din Codul Muncii sa nu se regasesca precizari referitoare la indemnizatie de cc,pt. ca art.se refera doar la cauza suspendarii,nu si referitor la drepturile ce pot aparea pe timpul suspendarii pt. acest motiv.
Angajatul poate solicita si angajatorul poate aproba un concediu fara plata ,in conditiile art54 Codul Muncii.
sa inteleg ca se poate sta in CCC fara indemnizatie ,dar cei doi ani nu vor fi recunoscuti ca vechime.Atunci ce trebui sa fac,ma refer la faptul ca angajatorul vrea sa-mi desfaca contractul sau ma obliga sa-mi dau demisia?Nu am nici o sansa sa-mi pastrez locul de munca ...
Incercati sa solicitati un concediu fara plata,daca vreti doar mentinerea locului de munca.
Se poate sta in CCC si fara sa primiti indemnizatie ... intrebati la AJPIS si o sa vedeti ce raspuns primiti ...
Care este temeiul legal pt. sustinerea acestei afirmatii?Sa presupunem ca angajatorul aproba acest concediu fara plata indemnizatiei asa cum spuneti dvs.care va fi diferenta dintre acesta si un concediu fara plata pt. nevoi personale?Si in primul si in al doilea caz nu se vor plati contributiile obligatorii de catre angajator iar perioada acestui concediu nu va fi considerata stagiu de cotizare la sanatate,pensii somaj.
Ultima modificare: Vineri, 6 Iulie 2012
ContSters136493, utilizator

Alte discuții în legătură

Ccc dupa concediu fara plata natalia20 natalia20 Buna ziua. De o perioada sunt in concediu fara plata de la actualul loc de munca. De curand am nascut si as dori sa stiu daca pot solicita celor de la ... (vezi toată discuția)
Poate tatal sa treaca in concediu de ingrijire a copilului? ContSters283777 ContSters283777 Buna ziua, am urmatoarea intrebare: sotia mea este in concediu de cresterea copilului dar trebuie sa se intoarca la serviciu in luna mai (concediul este pana ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie/fonduri europene maxxted maxxted Buna ziua.In noiembrie 2012 am nascut un baietel,beneficiind de indemnizatie pentru cresterea copilului.In luna aprilie 2013 am infiintat o intrprindere ... (vezi toată discuția)